Loviisan asuntomessut 2023

Dekotalo Lilla Hygge

Loviisan asuntomessut 2023

Dekotalo Lilla Hygge

Loviisan Kuningattarenrantaan rakennettu Lilla Hygge on 2-kerroksinen upea puutalo, joka avaa ovensa yleisölle kesän 2023 asuntomessuilla. Loviisan helmeksi noussut Lilla Hygge on huolella suunniteltu kokonaisuus, jonka jokainen neliö on tehty palvelemaan taloon muuttavan perheen tarpeita ja vastaamaan heidän unelmiinsa.
Loviisan asuntomessut 2023
Asuntomessut 2023 – Dekotalo Lilla Hygge

Lampelan perheelle valmistuva Dekotalo Lilla Hygge on suunniteltu toimimaan niin perheen arjessa lasten kanssa kuin vanhempien työn ja harrastusten mahdollistajana,  inspiroivana tunnelmoinnin tyyssijana ja mahdollisuuksia tarjoavana juhlien helmenä. 

Messutalo on asiakasversio Skandi 178 talomallista, joka on uutuusmallisto Skandin upea 2-kerrosmalli. Asiakkaiden suosikiksi noussut Skandi -mallisto viehättää sen muotokielellä, suurilla ikkunoilla, toiminnallisilla tiloilla, pystyverhouksella ja pohjoismaisella tyylillä, kuten myös asuntomessuilla paljon positiivista palautetta saanut Lilla Hygge. 

ASUNTOMESSUTALO LILLA HYGGE
Dekotalon asuntomessutalo Lilla Hygge Loviisan asuntomessuille kuvattuna takapihan suunnasta.

 

  • Upean kodin huoneistoala on 159 m² ja kerrosala 184 m². Taloon on liitettynä autokatos ja 7,5 m² kokoinen varasto.
  • Valkoisen pystyverhoillun talon helmenä kimaltaa autokatoksen ja varaston päällä sijaitseva 39,5 m² kokoinen kattoterassi.
  • Kodin yhteiset tilat sijoittuvat toiseen kerrokseen, jolloin terassi jatkuu luontevana lisätilana tuoden arkeen ripauksen luksusta. Pihalle maantasoon avautuu etukuistin lisäksi 22 m² kokoinen terassi.
  • Talon kokoonpanoon kuuluvat:
    Eteisaula, kolme makuuhuonetta, työhuone, harrastushuone, keittiö + ruokailutila + olohuone, kodinhoitohuone, wc x 2, kylpyhuone, sauna ja pukuhuone sekä erillinen arkieteinen. 

Pohjakuva 1 krs. Lilla Hygge

Lilla Hyggen pohjakuva 2.krs

Lastenkirjailija Hannele Lampela ja ensihoitaja, muusikko ja psykoterapeutti Markus Lampela, sekä heidän kaksi suloista vauhtimiestä Ilmari ja Eliel muuttavat Loviisaan rakentuvaan Dekotaloon heti 2023 asuntomessujen jälkeen keskelle kaupunkia ja kuitenkin lähelle merta – Todella upealle asuinalueelle Kuningattarenrantaan.

Tutustu messuperheeseen lisää Hannelen kirjoittamasta blogista.

Hannele ja Markus Lampela, Lilla Hyggen rakentajat

 

Lilla Hygge on kaksikerroksinen koti perheelle, jonka elämässä tapahtuu paljon ja etenkin kodin ympärillä. Lapset tarvitsevat tilaa leikeille, musikaalinen isä Markus ansaitsee oman tilansa toteuttaa intohimoaan ja arvostettu lastenkirjailija Hannele saa vihdoinkin arvoisensa kirjoitustilan, jossa luoda uutta ja innostavaa. Kirjastosta avautuvat pariovet takapihan terassille ja isoista ikkunoista lankeaa valo mukaansa tempaavien tarinoiden sivuille.

Lilla Hyggen lastenkirjailija Hannele Lampelan työhuone

Kodin ihastuttavan sisustussuunnittelun on toteuttanut Dekotalon sisustuskumppani Koto Sisustussuunnittelun Tiia Turkki ja Aino Rajasuo. Sisustamisen ammattilaiset ovat olleet alusta saakka Lampelan perheen apuna valitsemassa perheelle sopivat pintamateriaalit sekä kodin merelliseen uusvanhaan tunnelmaan sopivat sisustustuotteet. Kodin pinnoissa on käytetty rohkeita värejä ja tilat kruunaavia tapetteja.

Miltei koko talon sisustus on Hannelen suosikkiliikkeestä Cobellosta. Kalusteissa ja tuotteissa kohtaa skandinaavisuus ja pehmeys, ylellisyys ja ajattomuus, raikkaus sekä laadukkuus. Cobellon aistikkaat huonekalut ja lempeät tekstiilit tuovat muuten värikkääseen kotiin valon ja rauhan. Asuntomessutalon sisustustuotteet löydät suoraan täältä.

Lastenhuoneet ovat saaneet juuri sinne täydellisesti sopivan leikkisän sisustuksen ja poikien suosikkisängyt Lastenlife.fi valikoimasta. Kun taas terassikalusteet sekä saunan sisustustuotteet ovat löytyneet paikallisesta Loviisalaisesta sisustuksen ykkösyrityksestä Lsoy Kodista. Vanhempien päämakuuhuoneen täydellisten unien takana on laadukas Unikulma.

 

Asuntomessutalo Lilla Hyggen päämakuuhuone, jossa upea kukkatapetti, vangitseva vaaleanpunaiseen taittava värimaailma, Cobellon ylelliset lakanat ja Unikulman laadukas sänky.

Toimiva koti ripauksella luksusta

Toimivan kodin takaa autokatoksesta avautuva erillinen arkieteinen sekä kodinhoitohuone. Myös yläkerrasta löytyvä toinen pyykinpesukone helpottaa perheen arkitoimintoja. Lasten pyykit hoidetaan alakerrassa ja vanhempien pyykit yläkerrassa.

Lilla Hygge lastenhuoneen sisustus. Upea Lastenlife.fi kalustus.


Kodin sydän on kuitenkin yläkerrassa sijaitseva koko perheen yhteinen tila, jonka suurista  ristikkoikkunoista avautuu upea näkymä merelle. Tämä valoisa ja avara olohuoneen, keittiön ja ruokailutilan yhdistelmä on ruuanlaittajan unelma, sillä toimivan saarekkeellisen keittiön lisäksi olohuoneen puolelta löytyy myös varaava takka leivinuunilla. Ja kukapa ei haluaisi kokata näissä maisemissa.

Lilla Hyggen olohuoneesta kuva ruokailutilaan ja keittiöön


Saunan ja kylpyhuoneen yhteydessä olevasta pukuhuoneesta on olohuoneen lisäksi pääsy kattoterassille, jonka poreammeessa voi nauttia avautuvasta merimaisemasta ja tähtitaivaasta. Tämä koti on suunniteltu vastaamaan juuri asujiensa tarpeisiin, ollen kuitenkin muunneltavissa muuttuvien elämäntilanteiden mukaan.

Lilla Hygge kylpyhuone ja sauna. Tummanvihreät kaakelit seinässä, valkoiset kaakelit saunan puolilasiseinässä.


Huomioon on otettu kotona työskentely, harrastukset, lapsiperheen arki, niin vieraiden kestitseminen kuin heidän majoittaminen sekä inspiroivat sisustusratkaisut ja taide. Mukaan on tuotu sopiva ripaus luksusta, jotta arki tuntuu sujuvalta ja hieman liian hyvältä ollakseen totta.

Lasiliukuovi avautuu Lilla Hyggen kattoterassille

Suunnittelun helmi

Kodin suunnittelu lähti liikkeelle nelihenkisen perheen toiveista tilojen ja niiden toiminnallisuuden suhteen. Lilla Hyggeen suunnitellut tilat ovat monikäyttöisiä, jolloin ne muuntautuvat perheen mukana erilaisiin elämänvaiheisiin ja tarpeisiin ja mahdollistavat rennon omannäköisen arjen. 

Kodin arkitoimivuus on otettu huomioon muun muassa tilavassa arkieteisessä kodinhoitohuoneen yhteydessä, jonne on oma sisäänkäyntinsä autokatoksen suojasta. Tiloissa on pyritty huomioimaan myös luonnonvalo ja näkymät. Esimerkiksi sisään tultaessa avarasta eteisaulasta on näkymät ulos vastakkaiselle puolelle työhuoneen lasiovien kautta.

Lilla Hyggen avara aula, portaikko ja näkymä kirjastoon

Perheen arjessa näkyvät vahvasti työt ja harrastukset. Siksi kotiin suunniteltiinkin kaksi työhuonetta, ja ne sijoitettiin ensimmäiseen kerrokseen omaan rauhaansa näkymillä pihan puolelle. Huoneet ovat toimivia useassa käyttötarkoituksessa ja niissä voidaan myös majoittaa vieraita, mikä olikin perheen toiveissa. Lasten huoneet suunniteltiin ensimmäiseen kerrokseen ja kodin yhteiset tilat sekä päämakuuhuone puolestaan toiseen kerrokseen.

Suurten ikkunoiden kautta toisesta kerroksesta avautuvat näkymät merenlahdelle. Keittiöstä ja olohuoneesta on kulku kylpytiloihin ja tilavalle kattoterassille, joka toimii luontevana lisätilana olohuoneen jatkeena. 

Julkisivun arkkitehtuurissa jyrkkä harjakatto ja kapea vaalea pystyverhous istuttavat rakennuksen Kuningattarenrannan merelliseen henkeen ja luovat rakennukselle skandinaavisen yksinkertaisen tyylin. Mustat ovet ja ristikkoikkunat tuovat julkisivuun modernia kontrastia ripauksella toivottua uusvanhaa ilmettä.

Lilla Hygge kuva julkisivusta. Valkoinen pystyverhous ja jyrkkä harjakatto. Takaterassin näkymä.

Rakennusvaiheessa kuvattu Lilla Hygge

 

Tutustu Lilla Hyggen suunnitteluvaiheeseen sekä sisustusratkaisuihin katsomalla Hannele ja Markus Lampelan sekä Koto Sisustussuunnittelun Aino Rajasuon ja Tiia Turkin haastattelu.

Deko-Talo Oy

 

Haaveiletko sinä omasta Lilla Hyggesta? Tutustu Skandi 178 talomalliin ja ota rohkeasti yhteyttä alueesi talomyyjään. Suunnitellaan sinulle oma kotoilun tyyssija! 

 

Dekotalon asuntomessutalo Lilla Hygge kuvattuna pääoven suunnasta. Autokatos, jonka päälle on rakennettu kattoterassi. Valkoinen pystyverhoiltu 2-kerroksinen puutalo.

 

Tervetuloa seuraamaan Dekotalo Lilla Hyggeä instagramissa

Lilla Hyggen tarina on sekoitus merellistä tunnelmaa, rentoa menoa ja lapsiperhekiirettä, mutta myös kirjailijaelämää, rannikkoseudun tyyliä ja tietysti sisustus- ja rakennusunelmia.

IG-tiliä päivittää pääasiallisesti toinen talon onnellisista omistajista, kirjailija @hannelelampelaofficial ja toisinaan myös Dekotalon markkinointi-mertsi @dekotalo_mea

Sisustussuunnittelun messukohteessa on toteuttanut Koto Sisustussuunnittelu.

Vihersisustuksesta vastaa Slow Flower Loviisa 

Sisustustuotteiden pääkumppanina Lilla Hyggessa on sisustusliike Cobello

Lastenhuoneiden kalusteet Lastenlife.fi

Terassikalusteet, grilli sekä saunan ja kylpyhuoneen sisustus LSOY Koti 

Messumatka mukana myös näiden sisustusalan ammattilaisten matkassa tilillä @koto_sisustussuunnittelu 

Loviisan asuntomessuja voit seurata instagramissa tileiltä @kuningattarenranta  @asuntomessut_official

 

Dekotalo Lilla Hygge

Huoneistoala: 159

Kerrosala: 184

Kokoonpano: 5h, k + rt + oh, pu, kph, s, khh, 2 wc, ark.et., aula

Kerrosluku: 2

Asukasmäärä: 4

Talotehdas: Deko-Talo Oy

Arkkitehtisuunnittelu: Rakennusarkkitehti Julia Heinonen

Sisustussuunnittelu: Koto Sisustussuunnittelu

Pihasuunnittelu: Mona Kalpala / Vihersuunnittelu Cielo

Katso kohteen 3D esittely »

Loviisan asuntomessut 2023 »