Blogi

Loviisan messuperhe – Rakkautta ensisilmäyksellä
28.09.2022

Ei mitään yksipuolista rakkautta


Dekotalon kesäksi 2023 rakentuva messutalo ei jätä ketään kylmäksi. Eikä kyllä taloon muuttava perhekään.
Nimittäin nyt on pakko myöntää, että tämä taitaa olla molemminpuolista rakkautta.  Tässä on selvästi kyse siitä, kuinka ajatusmaailmat, suunnittelu, sisältö, haaveet, toiveet sekä henkilökemiat kohtaavat. Meneillään on rakennusprojektin Honeymoon! Jos haluat kuulla kestääkö tämä rakkaustarina , seuraa tarinaa täällä ja Instagramissa.

Haluamme tuoda Loviisan Kuningattarenrantaan rakentuvan upean messutalon, ja etenkin meidän huikean messuperheen, askeleen lähemmäs matkasta ja lopputuloksesta kiinnostuneita.

Juuri siksi pyysimme messuperheen luontaista tekstinikkaria tarttumaan näppäimistöön ja kirjoittamaan matkan aikana raksablogia.

Tervetuloa Dekotalon ensimmäisen VIERASKYNÄN PARIIN.

Markus ja Hannele Lampela perheineen
Lampelan hauska perhekuva

Loviisan asuntomessuperhe tässä hei!

Asuntomessuilla Dekotalon kohteen rakentaa tänä vuonna meidän metelöivä viiden hengen perhe, josta neljä asuu vielä saman katon alla: minä Hannele olen ammatiltani lastenkirjailija ja minut tunnetaan erityisesti Prinsessa Pikkiriikin äitinä.  Perheen isä Markus opiskelee parhaillaan psykodynaamiseksi psykoterapeutiksi ja työskentelee ensihoitajana Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksella. Perheen pienemmät ja vielä kotona asuvat lapset Ilmari 8 vuotta ja Eliel 4 vuotta ovat koulussa ja päiväkodissa, kun taas Nea-tytär asuu jo omillaan ja käy epäsäännöllisen säännöllisesti moikkaamassa meitä täällä Loviisassa.

Kokenut messukävijä

Minä, rakentajaperheen äiti, olen työskennellyt ennen toimittajana ja siinä ammatissa sain kiertää asuntomessuja useana vuonna. Vaikka upeat kohteet ja viimeistelty tunnelma aiheuttivat joka vuosi melkoisen talokuumeen, en silti koskaan kuvitellut, että ryhtyisimme itse rakentamaan messutaloa – en ennen kuin näimme Loviisan messualueen ja rakastuimme!

Lilla Hygge asuntomessutalo kuvattuna taivaalta. Kattoterassi pääsee esille tästä kuvakulmasta
Loviisan asuntomessujen merenrantatontti

Rakkautta ensisilmäyksellä

Kuningattarenranta Loviisassa ja sen ja merinäköalalla varustellut tontit nähdessämme olimme myytyjä ja onneksi löysimme kumppaniksemme laadukkaan avaimet käteen -toimijan, Dekotalon. Meillä kun ei ole tällä hetkellä liiemmin aikaa eikä kyllä taitoakaan olla itse vasaran varressa, joten olemme järjettömän iloisia taitavasta ja tarkasta tiimistämme.

Loviisa – lunastettujen lupausten kaupunki

Loviisa on jo nyt vuoden asumisen jälkeen tuonut esiin parhaat puolensa ja olemme todella tyytyväisiä ratkaisuun: koulu ja päiväkoti ovat rauhallisia ja lapsilähtöisiä, ja pienet ryhmäkoot ja luotettavat hoitajat ja opettaja ovat aivan mahtava juttu suuren kaupungin hälinään tottuneelle perheellemme. Arki toimii, kun kaikkialle on lyhyt matka ja vaikka Loviisa on pieni kaupunki, täällä on silti kaikki tarvittava aina elokuvateatterista hyviin ravintoloihin ja hienoon kirjastoon! Myös terveydenhuoltoa on pakko hitusen hehkuttaa, sillä ainakin toistaiseksi se on toiminut aivan järjettömän nopeasti ja ammattitaitoisesti.

Dekotalon messuperhe Loviisassa, Hannele ja Markus Lampela lapsineen

Terveisin Hannele ja muu perhe

Odotamme tulevaa messuvuotta kyllä hurjan jännittyneinä ja nyt, kun talo alkaa rakentumaan paperin sijasta myös tukevalle maaperälle, muuttopäivä käy tämän tästä mielessä.

Loviisan asuntomessujen kohteemme Lilla Hygge on unelmiemme täyttymys, toivottavasti tulette moikkaamaan meitä ja kurkistamaan uutta kotiamme kesällä 2023!