Dekotalo

Taloudellisesti vahva kumppani

Velaton yhtiö – varma kumppani

Velaton yhtiö – varma kumppani

Dekotalo on varma kumppani rakennushankkeeseesi. Meillä ei ole lainkaan ulkopuolista velkaa, toisin kuin valtaosalla talotoimittajista. Dekotalon omavaraisuusaste* on ollut toimialan parhaimmistoa jo useiden vuosien ajan ja ennakkotiedot vuoden 2023 osalta kertovat, että Dekotalon omavaraisuusaste on edelleen vahvistunut ja ylittänyt 70 %:n tason. Viimeisten viiden vuoden aikana Dekotalon yhteenlaskettu kumulatiivinen käyttökate** on ollut reilusti yli 4 miljoonaa euroa. Tämä kertoo siitä, että yritystoiminta on ollut terveellä pohjalla.

Pylväsdiagrammi Dekotalon omavaraisuusasteesta vuosina 2019–2023.
Metsänvihreä Noblessa keittiö saarekkeella asuntomessut 2023 asuntomessutalo Lilla Hyggessa

Tutkitusti vahva talous

Tutkitusti vahva talous

Dekotalo on jo vuosien ajan saavuttanut menestystä useiden eri luottoluokittajien ja muiden yritysten menestystä ja vakavaraisuutta analysoivien tahojen selvityksissä. Suomen Asiakastieto on myöntänyt Dekotalolle Suomen Vahvimmat Platina-sertifikaatin, johon yltää ainoastaan 3 % kaikista suomalaisista yrityksistä.

Suomen Vahvimmat -sertifikaatti myönnetään vain parhaista parhaille yrityksille, jotka ovat täyttäneet sertifikaattiin oikeuttavat tiukat ehdot ja korkean Rating Alfa -luottoluokituksen. Sertifikaatti kertoo asiakkaille, yhteistyökumppaneille, luotottajille ja muille sidosryhmille, että yhteistyö yrityksen kanssa on kestävällä pohjalla. Dekotalo kuuluu myös mm. Kauppalehden Menestyjiin ja luottoluokitusyhtiö Dun & Bradstreet on jo pitkään arvioinut Dekotalon parhaisiin luottoluokkiin AAA ja AA.

Kumppaniksi vakavarainen, velaton talotoimittaja – Dekotalo

Kumppaniksi vakavarainen, velaton talotoimittaja – Dekotalo

Asuinrakentamisen haastavassa markkinatilanteessa Dekotalon vahvuudet ovat ennen kaikkea asiakkaan etu. Meillä on talous ja maksuvalmius erinomaisessa kunnossa, eikä meillä siksi ole tarvetta periä asiakkailtamme ennakkomaksuja, kuten monet muut talotoimittajat tekevät. Meillä maksat talotoimituksen projektin etenemisen mukaisissa maksuerissä, jotka laskutamme aina vasta sopimuksen mukaisen toimitusvaiheen jälkeen.

Maksuehtomme on asiakkaalle reilu 14 päivää ja ensimmäisen maksuerän laskutamme vasta rakennusluvitusvaiheessa! Uskallammekin sanoa, että Dekotalon maksuerät ovat asiakkaan kannalta turvallisimmat ja reiluimmat. Älä ota riskiä, valitse Dekotalo!

Nainen istuu sohvalla tietokone sylissä ja vertailee talotoimittajien taloustilannetta ja vakavaraisuuta Zeckit -palvelusta.

Dekotalon vuosi 2023

Lilla Hygge asuntomessutalo kuvattuna taivaalta. Kattoterassi pääsee esille tästä kuvakulmasta

Dekotalon vuosi 2023

Asuinrakentamisen määrät ovat historiallisen alhaisella tasolla, mutta tässäkin suhdannetilanteessa Dekotalon toimintamalli on osoittanut vahvuutensa. Ennakkotiedot Dekotalon vuoden 2023 tilinpäätöksestä kertovat, että yhtiön toiminnallisessa kannattavuudessa saavutettiin merkittävä käänne ja käyttökatteella mitattuna tulos oli positiivinen. Liikevaihdolla mitattuna yhtiön toiminnan laajuus pienentyi edellisvuodesta, mutta kannattavuus oli huomattavasti parempi kuin vuonna 2022.

Tiivis organisaatiorakenne, huippuosaajista koostuva henkilöstö ja rakentamisprosessin tuomat edut olivat keskeisessä asemassa kannattavuuden parantumisessa. Koko viime vuoden ajan tehtyä toiminnallisten prosessien kehittämistä jatketaan ja keskeiset tavoitteet vuonna 2024 ovat asiakaskokemuksen, laadun ja kannattavuuden parantamisessa edelleen.

Löydä Sinulle sopiva koti

Unelmiesi koti on vain askeleen päässä.  Laadukas ja monipuolinen mallistomme on räätälöitävissä juuri sinun budjettiin, tarpeisiin ja mieltymyksiin sopivaksi.

*Omavaraisuusaste mittaa yrityksen vakavaraisuutta, tappion sietokykyä sekä kykyä selviytyä sitoumuksista pitkällä tähtäimellä. Tunnusluvun arvo kertoo, kuinka suuri osuus yhtiön varallisuudesta on rahoitettu omalla pääomalla. Omavaraisuusaste on siis käytännössä rakennettu puskuri mahdollisia epäsuotuisia jaksoja kohtaan. Mitä korkeampi yrityksen omavaraisuusaste on, sitä vakaammalle pohjalle yrityksen liiketoiminta rakentuu ja sitä paremmat mahdollisuudet yrityksellä on selvitä tulevista mahdollisista vastoinkäymisistä.

Prosenttilukujen tulkinnat omavaraisuusasteessa menevät seuraavasti:

Erinomainen yli 50 %
Hyvä 35 – 50 %
Tyydyttävä 25 – 35 %
Välttävä 15 – 25 %
Heikko alle 15 %

**Käyttökate (EBITDA) mittaa yritystoiminnan toiminnallista kannattavuutta. Käyttökate kertoo yrityksen liiketoiminnan tuloksen ennen poistoja ja rahoituseriä. Käyttökate ei sisällä poistoja ja arvonalentumisia, joilla ei ole kassavirtavaikutuksia, eikä yrityksen investointeja. Sen vuoksi käyttökate auttaa vertailemaan eri yritysten pelkän liiketoiminnan kannattavuutta ottamatta kantaa kasvuun, liiketoiminnan ylläpitämiseen vaadittaviin investointeihin tai liiketoimintajärjestelyissä syntyneisiin liikearvoihin.