Blogi

Lilla Hyggen sisustustarina
23.07.2023

Mitä saadaan kun sekoitetaan Cobellon huonekalut, Tikkurilan pehmeäsävyiset seinämaalit, Värisilmän upeat laatat, Noblessan laadukkaat kiintokalusteet ja Gustavsbergin näyttävät hanat? No Lilla Hyggen kodikas tunnelma tietenkin!

Vieraskynästä

 

Loviisan asuntomessutalo Lilla Hyggen tulevan asukkaan Hannele Lampelan ajatuksia messumatkan varrelta

Koto Sisustussuunnittelun AIno Rajasuo ja Tiia Turkki

Koto Sisustussuunnittelun Aino Rajasuo ja Tiia Turkki

Asiantuntevat apukädet alusta saakka mukana

 

Iso kasa toiveita, mutta ei mitään konkreettista – ei tippaakaan asiantuntemusta, väriymmärrystä tai materiaalien tuntemusta. Siinäpä summattuna minun, eli Loviisan messuperheen äidin, sisustustaidot ennen messuja. Oli selvää, että sillä ei pitkälle pötkittäisi.

 

Dekotalo tarjosi meille onneksi apukädet, Koto Sisustussuunnittelun Aino Rajasuon ja Tiia Turkin, jotka lupasivat heti suunnitella meille kodikkaan ja rennon kodin, joka olisi silti ylellinen ja harmoninen.

 

Cobellon sisustuskuva keittiöstä, jossa pyöreä keittiönpöytä

Tapasimme Tiian ja Ainon kesällä 2021 ja ensimmäisellä tapaamiskerralla kävimme läpi toiveita: millaisia värejä, millainen tunnelma, oliko erityisiä materiaalitoiveita? Pohdimme tilankäyttöä ja sen tuomia haasteita, kuten Markuksen työhuoneen monipuolista käyttöä – siellä kun oli tarkoitus sekä tehdä töitä, että harrastaa. Kirjasto puolestaan toimii minun työhuoneenani, mutta sinne majoittuvat myös vieraat.

 

Sekalaisista toiveista Tiia ja Aino saivat punottua yhtenäisen maailman, jossa värit toistuvat upeasti läpi talon. Vaikka sävyjä on runsaasti ja ne ovat erilaisia, ne nivoutuvat yhteen jo eteisessä, josta näkyy värikäs Blomsterhavn-tapetti. Tapetin värit kulkevat halki talon jokaisessa tilassa ja toistuvat niin Noblessan keittiössä ja kaapistoissa, kuin kylpyhuoneen näyttävässä Look Glossy Olive -laatassa.

Noblessan kaapistot ja keittiö suunniteltiin yhteistyössä Jenni Pitkäsen kanssa, joka aivan ihanasti auttoi meitä valitsemaan kodinkoneet ja oikeat kaapistot. Visuaalinen puoli taasen oli Koton käsissä ja yhdessä Jennin kanssa he valikoivat meille vihreät kaapistot, jotka ovat yhtä aikaa trendikkäät ja ajattomat, sillä havun vihreä sävy ei hyppää silmille, mutta on silti tätä päivää.

Lue Noblessan sivuilta lisää Lilla Hyggen kiintokalustevalinnoista.

Noblessan vaatekaapeissa on muuten runsaasti sävyvalikoimaa, minkä ansiosta saimme esimerkiksi eteiseen kaapiston, joka on samaa sävyä seinän kanssa – tämä oli Kotolta aivan mahtava idea! Nyt kaapisto sulautuu kauniisti seinään ja on osa suuren eteisen tunnelmaa ainutlaatuisella tavalla.

Noblessan havunvihreä keittiö

Pääovelta avautuu näkymä upeaan aulatilaan

 

Eteinen onkin yksi meidän kodin katseenvangitsijoita: tavallista korkeampi huonekorkeus ja Tähtiportaiden näyttävä, musta portaikko, sekä tietysti Pihlan kauniit lasiovet suoraan takapihalle ovat näyttävä kokonaisuus. Tähtiportaiden valikoimasta pohdimme pitkään myös esimerkiksi lasikaiteisia portaita, mutta lopulta päädyimme perinteisempään malliin ja se olikin täydellinen valinta juuri meidän talon tyyliin. Koto auttoi meitä pähkimään paitsi mallin, myös materiaalit, sillä Loc Floor Aqua -lattian ja Tähtiportaiden askelmien sovittaminen yhteen oli tarkkaa työtä. Nyt kuitenkin näyttää siltä, kuin ne olisivat samaa materiaalia – muun muassa tällaisissa asioissa ammattilaisen silmän aivan ehdottomasti huomaa!

Lilla Hygge aulatila, joka avartuu pääsisäänkäynniltä. Yläkertaan johtavat Tähtiportaan portaat.

Koska lapsiperheessä arki on vauhdikasta ja kurahousut eivät todellakaan löydy naulakosta, halusimme myös arkieteisen, jonne kulku on suoraan autokatoksesta. Lapsiperheen pyykkirumba ja pipohulinat ovat siellä oman ovensa takana, sillä arkieteinen on yhdistettynä kodinhoitohuoneeseen. Tämä onkin yllättäen yksi asia, jota lapset aivan erityisesti odottavat uudesta kodistamme: ihan oma naulakko, jossa kaikelle on paikkansa. Noblessan kaapistojen avulla saimme samaan tilaan siis pyykkihuollon, siivouskaapin ja lastenvaaterumban kausivaihteluineen. Yläkaapistoissa säilytetään sesongin ulkopuolella olevia vaatteita ja sieltä on helppo nostaa aina sään vaihtuessa uudet varusteet esiin.

Kodinhoitohuone Lilla Hygge

Kodinhoitohuoneen lisäksi autokatoksesta on pääsy arkieteiseen, jossa on oma kaapistonsa. 

Lastenhuoneiden sisustus on Lastenlife liikkeestä

Lastenhuoneista halusimme suuret, jotta siellä on tilaa leikkiä ja touhuta. Noblessan kaapistot ovat siellä yhdellä suurella seinämällä, jotta säilytystilaa on hyvin myös tulevien vuosien tarpeeseen. Tällä hetkellä sieltä löytyvät leikkikalut ja vaatteet, tulevaisuudessa ehkä sitten hieman isompien lasten tavaroita. Ilmarin huoneeseen valittiin Teknoksen myrskyisä sävy, kun taas Elielin huoneessa on hitusen vehreämpi tunnelma. Pojat ovat itse aivan rakastuneita huoneisiinsa ja erityisesti lukolliset ovet ovat juttu, jota odotetaan kovasti.

 

Lastenhuoneiden leikkisät huonekalut ovat Lastenlife-kaupasta, jossa oli aivan mahtava valikoima mitä kekseliäämpiä ja leikkisämpiä kalusteita. Esimerkiksi pienemmän poikamme, Elielin sänky, on aivan ihana piilopaikka. Ilmarille ostettiin jo isomman pojan kalusteita ja olen tosi iloinen, että Lastenlife tarjoaa monen ikäiselle kauniita ja toimivia huonekaluja.

Koko muu talo sisustettiin ulkotiloja lukuun ottamatta Cobellon tuotteilla. Olen aina ollut suuri Cobellon fani ja rakastan heidän ylellisen rentoa, harmonista tuotevalikoimaansa. Raskaat ja näyttävät verhot, upottavat sohvat ja kauniit puun sävyt ovat täydellinen piste i:n päälle Lilla Hyggen tunnelmassa. Cobellossa on tarjolla myös runsaasti valaisimia, jotka ovat paitsi toimivia, myös kauniita.

 

Lilla Hygge työhuone / harrastehuone
Lilla Hyggen takaterassi

Paikallisia toimijoita mukana

 

Ulkokalusteiden yhteistyökumppanina meillä on paikallinen ystävämme LSOY koti, jossa käyn muuten monta kertaa viikossa – Markuksen mielestä menen sinne pian töihin, kun käyn siellä niin usein. Annan lämpimän suosituksen siis myös LSOY:n valikoimille, joka on ihan hurjan monipuolinen ja kaunis. Ulkokalusteissa oli todella valinnanvaraa ja pähkimme pitkään, mitkä olisivat meille oikeat valinnat, mutta LSOY:n asiantuntevien myyjien avulla löysimme lopulta meille juuri oikeat kalusteet.

 

LSOY:n rottinkisohva löytyy muuten myös yläkerran saunatiloista perinteisen saunapenkin sijaan, mikä oli mahtava idea! En ole koskaan edes ajatellut, että rottinkikalusteet sopisivat ja kestäisivät suihkun kosteutta, mutta ilmeisesti ne oikein nauttivat kosteammasta ilmasta. Siispä hyvästi jäykät puupenkit!

 

Lsoy koti terassikalusteet ja grilli
Lsoy Koti rottinki sohva
Lumisaunan Lumitrendi lauteet

Saunan meille toimitti Lumisaunat ja oi ja voi – olemme siihen niin tyytyväisiä! Vastakkain istuttavat lauteet ja suuri ikkuna saunassa oli meillä yksi tärkeimmistä toiveista, on tärkeää mahtua makoilemaan lauteilla ja Lumilauteen Lumitrendi toi siihen juuri oikeat puitteet. On nimittäin just täydellisen leveät lauteet! Kiuas on Harvian ja en malta odottaa, että pääsemme testaamaan sitä. Kaiken lisäksi Harvialta saatiin ihan mahtavaa asiakaspalvelua. Iso kiitos sinne!

Kattoterassilla on vielä yksi saunomiseen liittyvä herkku, jota koko perhe odottaa todella kovasti – ihka oma poreamme! Dropin ulkoporeallas valoineen ja kauniine muotoiluineen on kyllä todella kaunis kokonaisuus, jonne on ihanaa kömpiä kellumaan kylminä pakkasiltoina. Se hetki, kun saamme katsella pakkasta huuruavaa merta ja tähtitaivasta ulkoammeen lämmöstä, on varmasti aivan mieletön kokemus.

Drop allas
Olohuoneen kalusteet Cobellosta, mustat ristikkoikkunat Pihla, ikkunoissa Visorin kaihtimet.

Nämä ikkunat!

 

Saunasta voikin sitten siirtyä olohuoneeseen köllittelemään Cobellon upottavan ihanalle sohvalle ja ihailemaan Loviisanlahden näkymää Pihlan suurten ristikkoikkunoiden läpi. Sitä on tullut tässä harrastettua jo aika moneen otteeseen ja on uskomatonta, miten luonto tuo oman lisänsä sisustukseen ja kodin tunnelmaan. Pihlan näyttävät ikkunat ovat todella iso osa talomme julkisivua ja kodikasta tunnelmaa, mutta olen iloinen että saamme tarvittaessa myös yksityisyyttä Visorin kaihdinten avulla. Niissä parasta on, että ne voi vetää katseiden tai valon suojaksi joko ylhäältä tai alhaalta tarpeen mukaan, jolloin saadaan kuitenkin päivänvaloa sisään kauniisti.

 

Kuten yleensäkin kotona, myös messutalossa sisustuksen kruunaavat viherkasvit sekä iloa ja väriä tuovat kukkakimput. Lilla Hygge on saanut asiantuntevan apunsa Anna Palasmaalta, jonka yritys Slow Flower Loviisa ilahduttaa kukilla sekä auttaa puutarhasuunnitelmien osalta. Annalla on myös kesän ajan Loviisan ytimestä Aleksanterinkatu 8:sta löytyvä Pihapuoti, Aleksi 8.

Lilla Hyggen viherkasvit ovat Kaivokukka Loviisasta.

Ilman tätä loppusilausta kodikas kotimme ei olisi ihana nykyinen itsensä.

Slow Flower Loviisa
Lilla Hygge, kuva takaterassilta

Katso haastattelu Dekotalon Loviisan asuntomessutalo Lilla Hyggen matkasta talosta kodiksi. Haastattelussa messuperheen Hannele ja Markus Lampela sekä Koto Sisustussuunnittelun Aino Rajasuo ja Tiia Turkki.