Blogi

Messurakentajan matka Loviisan asuntomessuilla
17.07.2023

Asuntomessujen ovet ovat avautuneet! Kaikille muille se tuntuu olevan messujen alku, meille se on matkan pää – tähän olemme tähdänneet melkein kahden vuoden ajan. Millaista messurakentaminen on ja miten Lilla Hygge rakentui näin perheen näkökulmasta?

Vieraskynästä

 

Loviisan asuntomessutalo Lilla Hyggen tulevan asukkaan Hannele Lampelan ajatuksia messumatkan varrelta

Lilla Hygge takaterassi

Messurakentamisesta kysellään paljon: millaista se on, miltä aikapaine tuntuu ja minkä verran meidän pitää tehdä itse?

 

Kesällä 2021 tulimme ensimmäisen kerran Loviisaan vierailulle. Vanha kaupunki, meri ja loviisalaisten ystävällisyys hurmasivat meidät täysin. Minä olin tietysti heti menohousut jalassa – olen meistä yleensä se innokkaammin muutoksiin suhtautuva, kun taas mieheni Markus otti tapansa mukaan rauhallisemmin. Mutta kun hän kääntyi katsomaan minua sädehtivin silmin ja sanoi: ”onhan tämä nyt ihan mahtava”, niin tiesin että meitä odotti muutto. Vanha koti saatiin myytyä ihanan nopeasti ja pian aloitimme vuokrakodin etsinnän Loviisasta. Se löytyikin kätevästi messualueen läheltä, mikä oli jälkikäteen ajatellen todella hyvä onni. Jos rakennustontille olisi ollut pitkä matka, se olisi vaikeuttanut huomattavasti elämää.

 

Pihla ikkunat Dekotalo Lilla Hyggessa

Talon julkisivu on maalattu kauniilla valkoisella Riekko Q848 sävyn Ultra Classic -maalilla. 

Asuntomessujen tonttihaku oli jo umpeutunut kesällä 2021 ja tontit jaettu, mutta messuorganisaatio viestitti, että vielä oli mahdollisuus, sillä kaikilla kumppaneilla ei ollut vielä rakentajaperhettä. Olimme yhteydessä useampaan eri rakentajaan ja vertailimme vaihtoehtoja, mutta Dekotalo tuntui heti omalta vaihtoehdolta.

 

Dekotalo ensinnäkin otti aivan mahtavasti huomioon toiveemme, joita oli hitusen runsahasti – olinhan suunnitellut ja haaveillut talon rakentamisesta jo pitkään. Siksi Pinterest-kansioni oli pullollaan herkkuja. Markuksen Pinterest-kansio ei ollut kasvanut ihan samaa tahtia, mutta kävimme hänen kanssaan yhdessä kuvia läpi ja lähetimme Dekotalon Julialle lopulta ison pinon toiveita, jotka hän onnistui täyttämään julkisivun osalta hyvinkin täydellisesti. Meillä oli toiveena hieman saaristohenkinen, vanhaan maailmaan niiaava koti, joka olisi silti moderni yleisilmeeltään. Myös väritys ja Pihlan upeat ikkunat saivat inspiraationsa meidän toiveiden pohjalta.

 

Pihlan ikkunoiden löytäminen oli täydellinen bingo, sillä en osannut kuvitellakaan, että Suomen markkinoilta löytyisi sellaisia ikkunoita. Ne ovatkin saaneet ylistystä osakseen myös messukansan puolelta, ja eihän niitä voi olla rakastamatta.

Visorin kaihtimet tuovat suuriin ikkunoihimme monen kaipaamaa yksityisyyttä. Niitä on kodissamme sekä makuuhuoneiden pimentävinä että oleskelutilojen hieman valoa päästävien verhojen avulla. Ne meille kävi asentamassa yhdessä hujauksessa Visorin oma asentaja, mitat piti ottaa itse, mutta se oli varsin helppoa Visorin ohjeiden avulla

Visor kaihtimet

Dekotalon Muuttovalmis-paketti oli meille suuri helpotus rakennusaikana, sillä kalenterimme olivat jo valmiiksi tosi kiireiset. Onneksi saimme Dekotalolta kaiken mahdollisen avun ja meidän roolimme oli selkeä: rakennusaikana huolehdimme, että tontille toimitettavat tavarat pääsivät heti säältä suojaan, minkä lisäksi teimme tavanomaisia huoltotöitä, kuten lumitöitä ja muita omakotitalon omistajan velvollisuuksia.

 

Vuosi on ollut raskas, mutta myös antoisa. Dekotalo tarjosi meille avuksi Koto-sisustussuunnittelun, jonka avulla olemme saaneet päätökset tehtyä niiiiin paljon helpommin. Juuri päätösten tekeminen ja miljoonien yksityiskohtien miettiminen on yksi rakentajaperheen suurimmista pähkinöistä, johon emme olleet osanneet varautua ollenkaan. Onneksi Koto oli apunamme! Ja nyt, kun pian pääsemme omaan kotiin, tiedämme ehdottomasti tehneemme oikean valinnan: lapset ovat kotoutuneet kouluun ja harrastuksiin, joita on muuten pienessä kaupungissa tarjolla ihan hurja määrä! Koko perhe on tutustunut kaupunkilaisiin ja tietysti ihaniin messunaapureihin, josta kasvaa varmasti tosi ihana yhteisö.

Dekotalo Lilla Hygge
Hannele ja Markus Lampela Dekotalo Lilla Hyggen edustalla

​Ja mikä tärkeintä, meillä on aivan ihana, kaunis koti, jossa on tilaa koko perheelle ja elämälle aina vapaa-ajasta työkiemuroihin ja harrastuksiin. Lilla Hygge on enemmän kuin koskaan olisimme voineet haaveilla. Lämmin kiitos siitä Dekotalolle!

Tervetuloa asuntomessuille Loviisaan ja Lilla Hyggeen! Vielä ehtii hyvin tulla vierailulle, joten hopi hopi lippukauppaan ja äkkiä!

Terveisin, Hannele
Loviisan messuperheen äiti

Ps. Sisustusvalinnoista on tulossa oma postaus! Käy siis kurkkaamassa säännöllisesti Dekotalon blogia, jos ne kiinnostavat.