Blogi

Talotoimittajan valinta – asiakaskokemuksia
08.06.2021

Talotoimittajan valinta on yksi suurimpia päätöksiä, jonka asiakas raksamatkallaan tekee. Sosiaalinen media ja internetti pursuaa neuvoja, vinkkejä siitä, mitä kannattaa ottaa huomioon. Moni rakennuttaja näkee suuren vaivan kilpailuttaessan eri toimijat tarkasti ja hartaasti. Kokosimme yhteen muutamia tuoreita asiakaskokemuksia Dekotalo rakennuttajilta, joiden kohteet valmistuvat 2021/2022 vuosina.

 Villa Vitonen

Asiakas: Janni Luotomaa & Hannu Ikonen sekä kolme poikaa
IG:  @villavitonen
Myyjä: Sanni Pohjonen / IG  @dekotalo_sannipohjonen
Malli: Täysin omien suunnitelmien pohjalta räätälöity talomalli
Valmistuminen 2021/2022

TALOPROJEKTI
Rakennamme Vantaan Rekolaan iäkkäälle ja kirjavalle pientaloalueelle. Asumme tällä hetkellä n. 300 m päässä tontistamme, joka löytyi osittain sattumalta siinä vaiheessa, kun talon rakentaminen pyöri vasta haaveen tasolla takaraivossa. Talopaketin suhteen päädyimme  muuttovalmiiseen  ratkaisuun, jotta varsinaiseen kilpailuttamiseen ja aikatauluttamiseen ei tarvitsisi etsiä aikaa välttämätöntä enempää.  Sisusta itse -pakettiin  rahkeet ja resurssit olisivat varmasti riittäneet muuten, mutta aikaa ennestään hektisessä lapsiarjessa olisi ollut liian vähän ja projekti olisi auttamatta venynyt.

Tähän asti parasta on varmastikin ollut ideointi ja uuden kodin suunnittelu yhdessä. On ollut mahtavaa huomata, miten yhdessä vietetyt vuodet ovat muokanneet ajatuksia, toiveita ja tarpeita yhtenäisiksi. Pahinta näin ensikertalaisena on ehkä ollut yleisesti tietämättömyys. Muuttovalmiissa paketissakin riittää itselle tehtävää, selvitettävää ja sumplittavaa. Myös suunnitteluvaiheen venyminen, ensin meidän tietämättömyyttämme ja lopulta ennakoimattomien yllätysten vuoksi, on osoittautunut yllättävän stressaavaksi. Rakennusprojektiin liittyy monta muuttujaa sekä epävarmuustekijää, jotka mielellään taklaisi pois, jos voisi.

TALOTOIMITTAJAN VALINTA
Olimme projektin alkumetreillä ensimmäisenä yhteydessä  Dekotaloon, jotta voisimme hahmottaa rahallisia resurssejamme ja hankkeen kustannuksia paremmin. Nykyinenkin kotimme on Dekotalo, vaikkakaan ei meidän rakennuttamamme, ja siksi tämä lähtöpiste tuntui luontevalta. Kun päätös hankkeeseen ryhtymisestä varmistui, päädyimme lopulta kilpailuttamaan neljä eri toimijaa samalla toimitussisällöllä. Kilpailutettavat toimittajat valitsimme asiakasarvioiden ja kuulemiemme kokemuksien perusteella.

Toimittajaa valitessa päätöksenteko kulminoitui lopulta hyvin pitkälti henkilökemioihin myyjän kanssa, sillä onhan selvää, että jokainen toimittajista olisi pystynyt meidän talomme toimittamaan melko tarkalleen samalla toimitussisällöllä ja samassa aikataulussa. Hintapolitiikassakaan ei ollut suuren suurta hajontaa. Muiden seikkojen sijaan meidät yllätti erityisesti talotoimittajien välinen asiakaspalvelun laatuhaitari, joka tuntuu olevan alan suurin kompastuskivi. Projektimme on vielä hyvin alkutekijöissään, mutta voimme sanoa olevamme oikein tyytyväisiä lukuun ottamatta muutamia tilanteita, joissa tiedonkulku on kangerrellut ja yhteydenottoon vastaaminen on jostain syystä ottanut hieman aikaa.

TALOMYYJÄ
Vaikka joitain tiedonkulkuun liittyviä haasteita onkin matkalle sattunut, ei yksikään niistä ole ollut talomyyjästämme  Sannista  kiinni. Sanoisin, että meille kävi tuuri, kun juuri Sanni alun alkujaan sai ensimmäisen yhteydenottopyyntömme hoidettavakseen. Yhteydenpito ennen kaupantekoa oli myyjän puolelta aktiivista ja meidän näkökulmastamme vaivatonta. Kun esitimme Sannille toiveitamme, tuntui, että meitä oikeasti kuunneltiin ja kaikkiin pyyntöihimme vastattiin. Arvostan todella paljon Sannin asiakaslähtöistä asennetta.

Siinä, missä muut myyjät mielellään hoitivat asioita vain sähköpostiviestejä vaihdellen, järjesti Sanni meille useaan otteeseen aikaa tavataksemme toimistolla kasvotusten. Koimme tämän todella arvokkaaksi, sillä asioiden läpikäyminen ja ideoiden jalostaminen oli huomattavasti tehokkaampaa tällä tyylillä. Saatoin astua toimistoon sisään ja aloittaa tervehdyksen sijaan parahduksella ”Nyt meillä on taas uusi ongelma!”. Lähtiessäni ongelma oli poikkeuksetta aina ratkaistu ja mieli täynnä uusia, loistavia ideoita.

Olen ymmärtänyt, että monesti talomyyjän vastuu päättyy siinä vaiheessa, kun kauppasopimukseen saadaan nimet alle. Sanni on kuitenkin ollut meille ihan korvaamaton tuki myös nimmaristepin jälkeen ja ollut tavoitettavissa aina, kun on tarvinnut. Sannista on ollut mielettömän suuri apu, kun olemme yrittäneet löytää jonkinlaista tietä meille täysin vieraan raksaviidakon läpi niin, että onnistuisimme kiertämään ne kivisimmät polut, syvimmät kuopat ja upottavimmat suot. Jos minun rehellistä mielipidettäni kysyttäisi, niin sanoisin, että monella alan toimijalla olisi paljon opittavaa Sannin tavasta toimia ja kohdata asiakkaansa.

Seuraa Jannin ja perheen raksamatkaa Instagramissa  @villavitonen -tilillä!

Villa Vitosen pohjaluonnos räätälöitiin täysin asiakkaiden toiveiden mukaan.

 Koti pellonkulmalla

Asiakas: Vilma Talji & Perhe
IG:  @kotipellonkulmalla
Myyjä: Toni Rantalainen IG:  @talo_toni
Malli:  165A moderni  räätälöitynä
Valmistuminen 2021/2022

TALOPROJEKTI
Rakennamme muuttovalmista kotia Tuusulaan uudelle  Lahelanpellon  asuinalueelle. Projektissa parasta on ehdottomasti suunnitella sisustusta ja ulkonäköä sekä yksityiskohtia, joka on oikeastaan alkuvaiheessa ollutkin ainoa asia, jota olemme voineet itse tehdä. Ehdottomasti haastavinta projektissa on ollut tähän mennessä ne kuuluisat paperit, paperit ja paperit ja kaikki niihin liittyvä kommervenkki. Tuntuu että näistä en ymmärrä yhtään mitään! Niin ja sitten tietenkin asia, jolta ei voi rakentamisessa välttyä eli se ikävä odottaminen. Ei mun juttu.

 

TALOTOIMITTAJAN VALINTA
Kilpailutimme muistaakseni neljä talotoimittajaa, joista kaksi oli sitten loppusuoralla mukana valinnassa. Painotimme valinnassamme ennen muuta yhteistä säveltä ja vaivattomuutta. Talotoimittajan kilpailuttaminen oli todella uuvuttavaa, jos ihan rehellisiä ollaan. Minut yllätti se, että osa myyjistä pyysi minua itse ensin muokkaamaan valmiita pohjia mieleisekseni, siis ihan konkreettisesti piirtämään niitä. Ajattelin ensin, että homma olisi kivaa, mutta yllättävän haastavaa sitten kuitenkin loppupeleissä ja kaipasin siihen kipeästi ammattitaitoisen talomyyjän apua.

TALOMYYJÄ
Saimme talomyyjämme kiinni aina, kun halusimme ja asiointi oli vaivatonta. Olimme todella paljon yhteydessä ennen kauppaa – ehkä jopa liiankin paljon ja sama jatkui kyllä kaupan jälkeen, joskin kohde vaihtui osittain asiakaspalveluinsinööriin Jukkaan.

Talomyyjämme Toni  oli huippu. Hänellä oli poikkeuksellisen hyvät hermot ja hän pysyi mukana, kun minun tai siis meidät mieli muuttui. Toni vastaili aina vikkelään ja oli ainut myyjä kuka kävi edes tiirailemassa meidän tonttia – pisteet siitä! Tonin kanssa ei tarvinnut piirtää itse mitään, koska enhän minä ihan oikeasti edes osaa itse. Toni keksi tosi hyviä ratkaisuja, mitä itselle ei välttämättä olisi tullut edes mieleen.

Seuraa Vilman ja perheen raksaprojektia Instagramissa  @kotipellonkulmalla -tilillä!

Katso videolta Tonin tervehdys!

 Laukkasten koti

Asiakas: Perhe Laukkanen
Myyjä: Rale Salonen IG:  @dekotalo_rale
Malli: Oma malli, 183m2
Valmistuminen 2021
valmistumisvuosi tai oletettu valmistumisvuosi: oma malli 183m2 valmistuu 2021

TALOPROJEKTI
Rakennamme Sipooseen muuttovalmista kotia, jonka pohjaratkaisu on täysin meille räätälöity. Myös toimitusasteessa on tehty viilauksia meidän toiveidemme mukaan ja Dekotalon toimituksen ulkopuolelle jätettiin kiintokalusteet, laatoitus ja osa vesikalusteista sekä takka ja sauna. Paketin muunneltavuus on palvellut meidän toiveitamme hienosti!  Olemme vasta perustusvaiheessa, mutta hienointa on ollut se, kun kaivuri tuli tontille ja jotain konkreettista alkoi oikeasti tapahtumaan. Kaikkihan ei mene aina aivan putkeen ja meidän kohdalla rakennuslupavaihe vei puoli vuotta, kun kunta ei hyväksynyt alkuperäistä suunnitelmaa.

TALOTOIMITTAJAN VALINTA
Kilpailutimme peräti kuusi talotoimittajaa ja valinta oli melko tiukka. Meille tärkeintä valinnassa oli myyjän kiinnostus taloprojektia kohtaan sekä luottamuksen syntyminen myyjää kohtaan. Meillä meni kilpailutuksessa peräti viisi kuukautta, tarjouksien vertailu keskenään oli erittäin haastavaa näin ensikertalaisina. Meidät yllätti se, että parin talofirman  myyjiä ei kiinnostanut lähteä laskemaan edes tarjousta kohteestamme.

Olemme olleet valintaamme pääsääntöisesti hyvin tyytyväisiä. Dekotalo on ollut erittäin joustava ja kaikki toiveemme on pyritty toteuttamaan. Suurin jousto tapahtui varmasti siinä kohtaa, kun toivoimme että saisimme puukuitueristelevyn seinärakenteeseemme ja tätä asiaa selvitellessä menikin aikaa. Lopulta tämäkin onnistui Dekotalolta, iso kiitos siitä! Olemme olleet myös tyytyväisiä talopaketin edulliseen hintaan, kohtuullisiin muutoshintoihin ja siihen, että Dekotalon asenne meitä kohtaan ei ole muuttunut sen jälkeen, kun allekirjoitimme sopimuksen. Pientä parannuksen varaa on suunnittelun aikatauluissa, sekä tiedonkulussa, sillä ilmeisti Dekotalolla pitänyt kiirettä, mutta ei ole isompaa harmia tuottanut meille ja asiat ovat selvinneet. Asiakaspalveluinsinööriimme Jukka Nissilän olemme myös olleet tyytyväisiä!

TALOMYYJÄ
Saimme myyjämme Ralen kiinni, aina kun halusimme. Rale oli aktiivisesti myös yhteyksissä meidän suuntaamme kuitenkaan painostamatta turhia. Kyllähän tätä kauppaa pitkään hierottiin ja viilattiin yksityiskohtia sopimuksessa, monet palaveritkin ehdittiin keskenämme pitämään. Olemme olleet Raleen pariin otteeseen yhteydessä myös kaupan jälkeen. Rale oli aktiivinen ja jaksoi selvittää ties mitä asioita, hyvin kesti hermot vaikka jahkailtiin kauppojen kanssa jonkin aikaa. Ralesta sai rehellisen ja luotettavan kuvan.

Päädyimme Dekotaloon koska siinä oli paras hinta-laatusuhde kilpailuttamistamme talotoimittajista, kuitenkaan ilman myyjän aktiivisuutta emme olisi lähteneet kilpailuttamaan Dekotaloa, olimme jo siinä vaiheessa kyselleet niin monelta muulta talotoimittajalta tarjousta. Myös esittelykohteen työn jälki/laatu miellytti omaa silmää.

 


 

Parideko B

PERUSTIEDOT
Asiakas: Lari ja Niina Koivisto
IG:  @paridekob
Talomyyjä: Rale Salonen IG:  @dekotalo_rale
Talomalli:  242/121 Moderni
Valmistuminen 11/2021

TALOPROJEKTI
Rakennamme Länsi-Espooseen muuttovalmista paritalon puolikasta. Malli on Dekotalon malli 242/121 ja talo on jo melko pitkällä! Arvioitu valmistuminen kohteessa on marraskuussa 2021. Parasta on ollut, kun olemme päässeet suunnittelemaan oman näköistämme unelmakotia. Projektissa pahinta, jos niin voi sanoa, on ollut budjetointi ja maatöiden kilpailuttaminen. Suunnittelu on ollut kokonaisuudessaan pitkä prosessi ja tuonut mukaansa omat haasteensa.

TALOTOIMITTAJAN VALINTA
Kilpailutimme kolme talotoimittajaa. Meille tärkeintä talotoimittajaa valitessa oli talon ulkonäkö, yrityksen vakaus, pohjien muokattavuus, laadukkaat materiaalit ja laaja valikoima materiaalien suhteen. Moni muu talotoimittaja ei ottanut paritalon rakennusprojektiamme tosissaan, koska emme olleet vielä ostaneet tonttia. Nopeasti ajatukset ja visiot osuivat yhteen Dekotalon kanssa. Meidät pääsi yllättämään, kuinka pitkä suunnitteluprosessi oli. Olemme olleet valintaamme tyytyväisiä, joskin meillä ei ole vertailukohtaa muihin talotoimittajiin.

TALOMYYJÄ
Paritalon toisen puoliskon rakentaja oli Raleen yhteydessä huomattavasti pidempään kuin me. Hyppäsimme projektiin vähän myöhemmin, mutta meilläkin yhteydenpitoa oli pari kuukautta useita kertoja viikossa ennen kauppoja. Saimme Ralen kiinni aina tarvittaessa ja hän jaksoi upeasti selvitellä meidän kysymyksiimme vastauksia. Tapasimme myös lukuisia kertoja, kasvotusten ja videotapaamisten kautta

Rale on erittäin hyvä ja ammattitaitoinen työssään. Häntä oli helppo lähestyä, mutta osasi sanoa mielipiteensä suoraan ja tehdä hyviä ehdotuksia. Rale myös jaksoi meitä, kun tontit ja talosuunnitelmat muuttuivat.

Seuraa Niinan ja Larin taloprojektia Instagramissa  @paridekob -tilillä!

Dekopo153

 

PERUSTIEDOT
Asiakas: Katri Koponen
IG:  @dekopo153
Talomyyjä: Jessi Leed IG:  @deko_jesse
Talomalli:  153A
Valmistuminen: 2021

TALOPROJEKTI
Rakennamme Jyväskylään muuttovalmista kotia, josta olemme riisuneet Dekotalojen toimitukselta kalusteet pois. Lisäksi olemme ahkeroineet itse mm. sormipaneeliseiniä. Parasta projektissa on ehdottomasti ollut talon pystytyshetki ja pintojen muodostuminen projektin edetessä. Muutama takapakki on mahtunut matkalle, mutta onneksi kaikki on saatu korjattua ja olemme itseasiassa jo päässeet muuttamaan uuteen kotiimme.

TALOTOIMITTAJAN VALINTA
Kilpailutimme kaksi talotoimittajaa. Meille tärkeintä talotoimittajaa valitessa oli yrityksen taloustiedot ja hyvä, avulias myyjä. Ja totta kai, hinta oli yksi ratkaiseva tekijä.
Meille talotoimittajan valinta oli prosessina helppo, koska Jesse työsti meidän kanssa pohjaa niin pitkään, että ei olisi kehdattu edes valita muita toimijoita. Meidät pääsi yllättämään, kuinka paljon hommaa on  myös muuttovalmiissa kokonaisuudessa ja kuinka joka viikko piti tehdä joitain päätöksiä.

TALOMYYJÄ
Olimme myyjämme kanssa yhteydessä melkein vuoden verran, ennen kun prosessi eteni. Jesse vastasi kaikkiin kysymyksiimme ja oli saatavilla aina, kun tarvitsimme. Olemme pitäneet yhteyttä myös kaupan jälkeen suhteellisen tiiviisti. Oli mukava, kun pystyimme tapaamaan Jesseä monta kertaa kaupan edetessä.

Jesse on aivan loistava myyjä! Auttaa, kertoo ajatuksiaan eikä hoputa. Hän on pitkäjänteinen. Oli melkein aina tavoitettavissa ja ainakin soitti heti takaisin kun pystyi. Monen muun firman myyjistä ei meinannut kuulua ja yhteydenpito oli hidasta.

Kurkkaa Katrin ja perheen tuliterään kotiin @dekopo153 -tilillä!

 

Katso videolta Jessen tervehdys!

Omakotiverso

PERUSTIEDOT
Asiakas: Jenna Schönberg & Christer Holmberg
IG:  @omakotiverso
Talomyyjä: Jessi Landen IG:  @dekotalo_landen
Talomalli:  153A muokattuna omiin tarpeisiin
Valmistuminen: 2021/2022

TALOPROJEKTI
Rakennamme Hyvinkäälle muuttovalmiin 5h+k+s 1 krs omakotitalon. Etsimme pitkään valmista omakotitaloa, mutta jo pian totesimme että meidän budjetilla ja kriteereillä rakentaminen tulee halvemmaksi. Parasta projektissa on ollut tontilla käyminen ja asioiden konkretisoituminen, kuten oikovedosten näkeminen ja tonttikyltin pystytys. Pahinta projektissa on ehdottomasti tiukan budjetin aiheuttama stressi.

TALOTOIMITTAJAN VALINTA
Kilpailutimme alussa n. viisi talotoimittajaa. Olimme jo melkein allekirjoittamassa sekä Muurametalojen että Designtalojen kanssa kauppasopimuksen. Lopulta päätös valita Dekotalo oli puhtaasti Jessin hyvän asiakaspalvelun tulosta. Talotoimittajan valinta oli vaikeaa ja hieman ahdistavaa, koska netistä löytyi niin paljon negatiivista lähes kaikista toimittajista ja oli vaikeaa löytää se itselle tärkein kriteeri valinnassa. Olemme olleet tyytyväisiä valintaan.

TALOMYYJÄ
Meidän talomyyjä oli erittäin aktiivinen ja suunnitteli pohjapiirrosta meille varmaan kymmenisen kertaa ennen kuin löytyi se oma. Taisin saada joskus yöllä kahdeltakin sähköpostiin pohjaa, jota oli muutettu meidän toiveidemme mukaan. Olimme hyvin aktiivisesti yhteydessä ja olemme edelleen. Tapasimme kaksi kertaa kasvotusten, mutta varmasti tontilla tavataan uudelleen! Jessi on ihan mahtava tyyppi ja tekee työtä suurella sydämellä.

Jennan ja perheen taloprojektia voit seurata  @omakotiverso -tililtä! 

 Katso videolta Jessin terveiset!

Palvelevat talomyyjämme ovat valmiita auttamaan Sinua heti hankkeesi alusta alkaen. Saat heiltä apua ja neuvoja mm. sopivan talomallin löytämisessä, pohjaratkaisun muutoksissa ja sisustusmateriaalien valinnoissa. Muuttovalmiin Dekotalon voi suunnitella myös täysin etänä! Ota yhteyttä ja aloita kodin suunnittelu yhdessä alueesi edustajan kanssa! Voit varata ajan soittamalla, sähköpostilla tai vaikka Whatsappilla!