Blogi

Näkymiä vuoteen 2024 – nyt on oikea aika rakentaa omakotitalo
05.01.2024

Koko maailma on viime vuosina kokenut poikkeuksellisia haasteita, jotka ovat vaikuttaneet kaikkiin elämänalueisiin – myös talonrakentamiseen. Pientaloja rakennettiin normaalia vähemmän vuosina 2022–2023, mutta ihmisten halu asua omassa pientalossa on edelleen vahvasti olemassa. Näin uuden vuoden 2024 alussa haluammekin kääntää katseemme kohti tulevaisuutta ja avata syitä, miksi juuri nyt kannattaa rakentaa.

 

Vakiintuva korkotaso lisää ennakoitavuutta

Asuntolainojen nopeasti nousseet korot ovat nostaneet kuluttajien elinkustannuksia ja herättäneet paljon huolta. Viime kuukausina korkotaso on kuitenkin alkanut vakiintua ja jopa lähtenyt laskuun. Useat talousasiantuntijat ennustavat korkotason laskun jatkuvan alkaneen vuoden aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että lainan ottaminen kodin rakentamista varten on nyt ennakoitavampaa.

Työvoimaa ja materiaaleja on hyvin saatavilla

Koronan seurauksena pientalojen kysyntä lähti kovaan nousuun, josta seurasi työvoima- sekä materiaalipulaa eri tuotteissa. Myös rakentamisen kustannukset lähtivät rajuun nousuun. Nyt näitä haasteita ei ole ja rakentajalle on paljon etua siitä, ettei oma rakennusprojekti osu pahimpiin ruuhkahuippuihin. Tällä hetkellä alan osaavimmat ammattilaiset ovat paremmin saatavilla ja tarvittavat materiaalit saapuvat työmaalle ilman viivästyksiä. Nämä asiat vaikuttavat merkittävästi rakentamisen sujuvuuteen ja tehokkuuteen.

 

Tiimikuva asunnon ostaneen asiakasperheen kanssa talon edustalla. Kuvassa talotehtaan edustajia, sisustussuunnittelijat sekä talopaketin ostanut paristkunta.
Slow Flower Loviisa

Vakavarainen rakennuskumppani ja ennakkomaksuttomuus luovat turvaa

Ukrainan sodan alkamisen jälkeen asuntorakentaminen väheni merkittävästi, mikä on koetellut monia talovalmistajia. Uuden kodin rakentamista harkitessa kannattaakin perehtyä mahdollisen rakennuskumppanin luottotietoihin, taloudelliseen tilanteeseen sekä verovelkaan. Meillä Dekotalolla omavaraisuusaste on alan kärkitasoa (noin 60%), eikä yhtiöllä ole lainkaan korollista velkaa. Koko historiamme ajan olemme hoitaneet moitteettomasti kaikki velvoitteemme niin sidosryhmiämme kuin viranomaisia kohtaan. Voit helposti tarkistaa talotoimittajien taustoja muun muassa ilmaisen Zeckit-palvelun kautta.

Energiatehokkaat ratkaisut tuovat lisäsäästöjä

Energiatehokkuus on yksi tämän päivän keskeisimmistä teemoista rakentamisessa. Nykyvaatimusten taso rakenteissa, lämmitysjärjestelmissä sekä ilmanvaihdossa takaavat energiatehokkaan pientalon. Tarjoamme monipuolisesti ratkaisuja, jotka eivät ainoastaan ole ympäristöystävällisiä, vaan myös säästävät asukkaiden kustannuksia pitkällä aikavälillä. Rakentamalla energiatehokkaan kodin teet siis merkittävän investoinnin tulevaisuuteen, joka on samalla myös ekoteko!

Takaamme sujuvan asiakaskokemuksen

Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme entistä parempi kokemus rakennusprojektin aikana. Vuonna 2023 olemme panostaneet asiakastyytyväisyyttä tukevien prosessien kehittämiseen ja ottaneet suuria kehitysaskelia suunnittelun, asiakaspalvelun sekä tuotannon sujuvuuden osalta. Sen sekä rakennuslupien käsittelyaikojen lyhenemisen ansiosta pystymme viemään projekteja läpi nopeasti ja ennen kaikkea laadukkaasti. Jatkuvan kehitystyön avulla voimme taata asiakkaillemme sujuvan ja miellyttävän rakennuskokemuksen myös vuonna 2024.

 

Mallistomme on juuri sinulle sopiva

Talomallistomme sopivat moniin mieltymyksiin, tarpeisiin ja budjetteihin. Kompakti Arki-mallisto on erityisen kustannustehokas vaihtoehto huolellisesti suunniteltuine neliöineen. Uusi Skandi-mallisto on varusteltu modernin kodin herkuilla ja kaikki toimivan kodin elementit on otettu huomioon jo valmiiksi. Haluamme varmistaa, että saat sinun näköisesi kodin, joten kaikki talomallimme ovat räätälöitävissä tarpeisiisi ja mieltymyksiisi sopivaksi.

 

Taloushallinnon kuva yhteystietosivulle, jossa kaksi henkilöä on palaverissa iloisissa tunnelmissa

Tämän katsauksen pohjalta viesti on selkeä – juuri nyt on oikea aika tarttua tilaisuuteen ja rakentaa oma unelmien koti. Olemme valmiina auttamaan sinua kaikissa rakennusprojektiin liittyvissä kysymyksissä, joten älä enää epäröi ottaa yhteyttä!