Blogi

Asuntomessut 2021 – Dekotalo ylpeänä esittää Kuulas
07.12.2020

Dekotalo on mukana Asuntomessuilla myös vuonna 2021. Vuoden 2021 Asuntomessut järjestetään 9.7.-8.8.2021 Lohjalla. Dekotalojen tulevan vuoden kohde on upea Dekotalo Kuulas, joka käsittää huoneistoalaa 129 m² sekä autokatoksen ja varaston. Toimiva koti kätkee sisäänsä kolme makuuhuonetta sekä valossa kylpevät keittiö- ja oleskelutilat.

Messualue rannan tuntumassa

 
Vuoden 2021 Asuntomessujen suunnittelu ja rakentaminen käy jo kiivaana. Poikkeuksellisen vuoden 2020 jälkeen katseet on käännetty jo optimistisina tulevaan ja Länsi-Uudellemaalle  Lohjan kaupungin  keskustan tuntumaan rakentuu jo täyttä vauhtia upea asuntomessualue. 2021 messualue rakentuu  järvikaupunkina tunnetun Lohjan  suurimman järven syleilyyn ja messualuetta reunustaakin upea järvimaisema liki koko matkalta. Lohjanjärvi on upea, kaunis ja kalaisa vesistö vain noin 30 minuutin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Järvi on kesäisin vilkkaassa käytössä ja kutsuu vesiurheilemaan sekä  veneilemään. Messualueelta pääset venerantaan vain muutamassa minuutissa.

Mahtavien kulkuyhteyksien kehyskunta

Lohja on pieni, noin 50 000 asukkaan monimuotoinen kunta, joka tarjoaa mahtavan kattauksen palveluita, nähtävyyksiä, mahdollisuuksia sekä loistavat kulkuyhteydet ja puitteet. Lohja on useamman päätien varrella, mm. E18 moottoritie kulkee kaupungin laidalta ja mahdollistaa erittäin nopean yhteyden pääkaupunkiseudulle ja Turkuun. Lisäksi valtatie 25 (Hanko-Hyvinkää) tarjoaa nopeat poikittaisyhteydet Itä-Uudellemaalle sekä Inkoon ja Hangon suuntaan. Messualue sijaitsee kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta, jossa on useita kauppakeskuksia, palveluita sekä ravintola- ja liiketoimintaa.

Perheystävällinen asuinpaikka

Lohjan alueella on toimiva päivähoito- ja kouluverkosto. Harrastustoiminta on vilkasta ja kunnan alueella toimii lukuisia aktiivisia harrastus- ja urheiluseuroja. Kisakallion urheiluopisto  sijaitsee vain reilun 10 kilometrin päässä asuntomessualueelta ja tarjoaa maailmanluokan harjoittelupuitteet lukuisille lajeille. Kisakallion ympäristössä on upeat ulkoilumaastot ja merkityt reitit sunnuntairetkille. Aivan messualueen tuntumassa toimii myös Lohjan  monitoimiliikuntakeskus Sporttikeskus Tennari, joka tarjoaa monia harrastusmahdollisuuksia mm. ulkotenniskentistä kuntosaliin. Tennari on suosittu lasten ja nuorten harjoitustila ja täältä löytyy varmasti liikunnallinen harrastus perheen jokaiselle jäsenelle.
 

Omenakaupunki

Lohja on tunnettu omenakaupunki. Kaupungin alueella kasvaa uskomattoman runsas omenasato. Kaupungissa kasvaa ainakin 136 000 omenapuuta kotipihoilla, puutarhoissa ja ammattitiloilla. Ammattimaisia omenatarhoja noin 26 hehtaaria eli arviolta ainakin 45 000 omenapuuta. Omenat ovat inspiroineet myös vuoden 2021 messukohteen nimen. Kuulas tai tarkemmin valkeakuulas on kotimainen runsassatoinen omenalajike, joka tunnetaan kuulaan kauniista ulkonäöstään – aivan kuten Dekotalojen vuoden 2021 messukotikin.

Dekotalo Kuulas

Vuoden 2021 messutalon on suunnitellut arkkitehti Antti Heikkilä yhdessä Dekotalon asiantuntijoiden kanssa. Raikas, valossa kylpevä pohjaratkaisu on upea ja toimiva kokonaisuus, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia perheelle, työlle, edustukselle sekä harrastuksille. Upeat, suuret ikkunat päästävät lävitse huomattavan paljon valoa ja talon oleskelutiloista näet auringonsäteet melkeinpä läpi päivä. Yksikerroksinen pohjaratkaisu on vaivaton ja tehokas, tässä talossa jokainen neliö on tarkkaan suunniteltu ja otettu hyötykäyttöön. Ulkopuolelta talo tulee olemaan kuulas ja kaunis, elegantti ja ajaton. Puuverhoiltu ulkopuoli ja jykevä Ruukin katto tekevät kokonaisuudesta ryhdikkään.

 

Tehokkaat neliöt, suuri mukavuus

Vaikka talo on melko pieni huoneistoalaltaan, on tehokkaisiin neliöihin saatu kaikki tarpeellinen erittäin toimivalla tavalla. Asumismukavuuteen vaikuttaa olennaisesti se, että pohjaratkaisu on tarkkaan harkittu ja kaikki toiminnallisuudet ovat saatavilla helposti. Talo ja sen pohjaratkaisu toimii arjessa perhekoon ja tarpeidenkin vaihdellessa. Suuri terassi tarjoaa käytännöllisiä lisäneliöitä kodille on takuuvarmasti jokaisen perheenjäsenen suosikkioleskelupaikka. Laajalle terassille mahtuvat kaikki toiminnallisuudet riippukeinusta grilliin ja paljusta yrittitarhaan.

Tule mukaan seuraamaan valmistumista

Kerromme Kuulas-kuulumisia artikkelisarjassa, miten Asuntomessut 2021 Dekotalon kohde valmistuu hetki hetkeltä. Tontin pohja-, raivaus- ja perustamistyöt on nyt tehty ja talo on pystytetty harjakorkeuteensa. Talo on myös saanut upeat, suuret ja laadukkaat  Pihla-ikkunat  paikoilleen. Kokonaisuus alkaa hahmottua ja sisätilojen rakentaminen alkaa olla vauhdissa. Talotoimituksesta, joka oli tässä kohteessa lokakuussa menee noin 22 viikkoa, että kohde on luovutuskunnossa. Talotoimituksen jälkeen kohteella tehdään lattiavalu, jonka kuivumista joudutaan hieman odottelemaan. Tämän jälkeen asennetaan kiintokalusteet, rakennetaan kosteat tilat, muurataan tulisija sekä tehdään LVI- ja sähköasennuksia, ennen kuin päästään niin sanottuihin viimeistelytöihin. Pian alamme tekemään sisustusvalintoja. Olemme siis aivan aikataulussa kohti alkavia Asuntomessuja!
 
 

Dekotalo Kuulas perustiedot:

• Huoneistoala: 129 m²
• Huoneiston kokoonpano: 4h +k + kph + s + khh + wc
• Kerrosluku: 1
• Talotehdas: Deko-Talo Oy
• Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtitoimisto Antti Heikkilä
• Sisustussuunnittelu: Ideaa Design / Memmu Pitkänen

Kuulas-kuulumisia on juttusarja, jota julkaisemme Dekotalon blogissa sekä sosiaalisessa mediassa. Tule seuraamaan, miten Dekotalojen asuntomessukohde vuodelle 2021 valmistuu hetki hetkeltä. Artikkelisarjaa kirjoittaa Deko-edustaja Jessi Landen, joka asuu itsekin Lohjalla. “Rakastan kaupungin sijaintia hyvien kulkuyhteyksien päässä, silti niin lähellä upeaa ja monimuotoista luontoa ja sen rauhaa. Täällä on kaikki, mitä tarvitsen”, Jessi sanoo.

Ota kohde seurantaan myös Instagramissa!

Asuntomessut 2021 -sivusto
Lohjan kaupungin kotisivut
Tutustu Visit Lohja -sivustoon
Lohjanjärven veneilykartta
Kisakallion urheiluopisto
Omenakaupnki Lohja
Sporttikeskus Tennari