Asiakastarinat

Unelmien koti nousi keskelle maalaisidylliä

Palomies Jussi, poliisi Linda, sekä perheen tyttäret Hilma, 4, ja Amalia, 2, nauttivat uudesta kodistaan ja sen järvimaisemasta. Rivitalossa asumisen jälkeen omakotitalossa on paljon tilaa leikkiä ja touhuta, eikä naapureitakaan ole häiriöksi. Uutena perheenjäsenenä kotiin muutti myös cockerspanieli Kaapo, 1.

Dekotalon muunneltavuus ja toimituspaketin joustavuus nousivat lopulta ylitse muiden

 

Lindalle ja Jussille omakotitalo on ollut aina itsestäänselvyys. Ajatukset isommasta kodista virisivät, kun perheen rivitaloasunto kävi ahtaaksi toisen tyttären synnyttyä. Parin mennessä naimisiin haaveet omasta talosta konkretisoitui häälahjaksi saadun tontin myötä.

Pari ihastui Vantaan Asuntomessuilla olleeseen Dekotaloon, erityisesti messutalon pohjaratkaisu vastasi parin unelmia. Tarjouksia pyydettiin Dekotalon ohessa myös muilta talofirmoilta, mutta Dekotalon muunneltavuus ja toimituspaketin joustavuus nousivat lopulta ylitse muiden.

”Meille yksi ratkaiseva asia oli päästä tekemään mahdollisimman paljon työstä itse ja Dekotalolla oltiin hyvin joustavia sen suhteen mitä me teemme ja mitkä töistä jää talofirmalle – saimme meille sopivan kokonaisuuden” Jussi kertoo. Pariskunnalla olikin tarkkaan tiedossa, mitä taloltaan haluavat. Alustavat suunnitelmat tehtiin Dekomyyjä Petteri Pirttijärven kanssa syksyllä ja lopulliset kaupat lyötiin lukkoon muutamaa viikkoa myöhemmin perheen kotona Ruovedellä. Edustajan vierailu Ruovedellä helpotti lapsiperheen arkea. ”Nuorempi tyttäristämme oli vain muutaman kuukauden ikäinen ja vanhempikin vain pari vuotias, joten meitä auttoi, että Petteri ajoi meille Ruovedelle. Vierailun aikana Petteri kävi myös katsomassa tonttimme, joka helpotti sitten suunnittelutyötä!” Linda kiittelee.

”Me saatiin kaikki muutokset, mitä me pyydettiinkin”

 

Talomallin pohjana toimi Deko 192 Moderni, jota muokattiin Petterin avustuksella perheelle sopivaksi. ”Me saatiin kaikki muutokset, mitä me pyydettiinkin” Linda iloitsee. Jo talomallin valinnassa korostui isot ikkunat, joita lopulliseen malliin vielä suurennettiin, jotta kaunis järvimaisema avautuu kunnolla. Avaraa tilantuntua kotiin tuotiin myös lasikaiteisilla portailla. Olohuoneen ja eteisaulan väliin haluttiin tilanjakajaksi läpiluukullinen takka, jonka molemmilta puolilta voi katsella kaunista tulta.

Iso osa sisämateriaaleista löytyi Dekotalon yhteistyökumppaneiden valikoimasta. ”Dekotalolla oli laajat valikoimat ja vaihtoehdot kaikista pintamateriaaleista, niistä kyllä löytyi helposti mieleiset” Linda toteaa. Sisustuksessa suosittiin modernia ilmettä ja värimaailmassa yhdistyy vaaleat beigen ja valkoisen sävyt, jotka lisäävät kotiin valoisuutta, sekä hillittyjä harmaan sävyjä, jotka taas tuovat harmoniaa sisustukseen. Perheen tyttäret pääsivät myös osallistumaan omien huoneiden värivalintoihin. ”Kaikki mahdollinen on vaaleanpunaista ja pinkkiä, jopa ikkunat ja ovetkin olisi pitänyt olla vaaleanpunaisia, mutta niistä vähän tingittiin” Linda nauraa.

 

”Timpurit olivat ammattitaitoisia ja tekivät hommat ihan viimeisen päälle, meidän vastaava mestarikin kehui niitä”

 

Rakennusaika meni parin mielestä jouhevasti ja perhe asui rakennusajan naapurissa Lindan vanhempien luona. Täysin haasteitta ei projekti kuitenkaan mennyt ja alkujaan suunniteltu rakennusaikataulu viivästyi heti alkumetreillä, sillä kulttuurihistoriallisesti arvokkaalla paikalla sijaitsevan tontin rakennuslupa vaati myös museoviraston lausunnon. Tahmean alun jälkeen päästiinkin tekemään pohjia ja talon pystytys aloitettiin tammikuussa.

Pari oli tyytyväinen Dekotalon yhteistyökumppaneihin, erityisesti timpureihin. ”Timpurit olivat ammattitaitoisia ja tekivät hommat ihan viimeisen päälle, meidän vastaava mestarikin kehui niitä”. Syyskuussa perhe pääsi muuttamaan uuteen kotiinsa ja vaikka siellä riittää vielä kaikenlaista hommaa, on koti kuitenkin jo nyt unelmien täyttymys, josta ei haluta luopua. ”Moni sanoo, että toinen talo on paljon helpompi rakentaa, mutta ei meillä kyllä tästä ole tarvetta vielä luopua. Siinä mielessä ollaan etuoikeutettuja ja hyvinkin tyytyväisiä kokonaisuuteen” Jussi tiivistää.