Asiakastarinat

Toiveiden koti joen äärellä

Sopivan tontin löydyttyä Porin asuntomessualueelta, alkoi Johanilla ja Anniinalla sopivan talofirman etsiminen. Syyt, miksi Dekotalo valikoitui muiden joukosta, olivat asioiden sujuvuus, luottamuksen syntyminen ja asiakkaan kuuntelu.

”Päällimmäisenä mielessä oli valmiin talon ostaminen, mutta kun vuoden 2018 Asuntomessualueen tontit tulivat hakuun Karjarannasta, uuden talon rakentaminen tuntuikin juuri oikealta vaihtoehdolta.”

 

Johan Saarnille Pori on tuttu paikka lapsuudesta asti. Hänen puolisonsa Anniina Nurminenkin on muuttanut kaupunkiin jo vuonna 2007, joten heille oli luontevaa, että oma koti sijaitsee jatkossakin täällä. Päällimmäisenä mielessä oli valmiin talon ostaminen, mutta kun vuoden 2018 Asuntomessualueen tontit tulivat hakuun Karjarannasta, uuden talon rakentaminen tuntuikin juuri oikealta vaihtoehdolta.

”Ympäristö on meidän tarpeisiin loistava. Tykkäämme asua lähellä keskustaa ja ihmisiä, silti myös luonto on meille tosi tärkeä”, Anniina kertoo. ”Tässä tontissa yhdistyy kaikki, sillä Kirjurinluoto on aivan vieressä, samoin keskustan torille on alle kahden kilometrin matka.”

Luottamuksen syntyminen

 

Parilla ei ollut aiempaa kokemusta talon rakentamisesta, kun hommaan ryhdyttiin. ”Ensimmäinen valinta siitä, mihin yrityksiin olimme yhteydessä, tapahtui nettisivujen perusteella. Sen jälkeen valitsimme yritykset, joiden valmistalomallit näyttivät sellaisilta, että voisimme saada niistä haluamamme kodin pienin muutoksin”, Johan muistelee.

”Halusimme suunnitella itse oman kotimme, mutta huomasimme, että kaikkien kanssa se ei ollut mahdollista. Lisäksi muutamille yrityksille jouduimme sanomaan samoista asioista moneen kertaan, silti niitä ei korjattu sopimuksiin. Tämä huolimattomuus loi epävarman fiiliksen siitä, miten projekti lähtee etenemään jos alkukin on jo niin hankalaa.” Dekotalon kanssa vastaavia ongelmia ei ollut. ”Koimme, että voimme luottaa yritykseen. Dekotalon myyjä kuunteli meitä ja myös tarjosi ratkaisuehdotuksia juuri meidän tarpeisiin. Eli koimme saavamme erittäin hyvää palvelua ja sen lisäksi saimme mielestämme hinnan kohdilleen.” Kaupat syntyivät syksyllä 2016.

Toiveet todeksi Kotiarkkitehtipalvelun avulla

 

Anniinalla ja Johanilla oli mielessään jo malli kaksikerroksisesta talosta, jota he lähtivät yhdessä Dekotalon kanssa työstämään. ”Halusimme kodin, joka asettuu tontille niin, että pihaa jää mahdollisimman paljon ja neliöt saadaan käytettyä tehokkaasti. Myös jokinäkyvyys oli tärkeä, ja nythän se näkyy joka huoneesta. Silti halusimme, että koti on kuitenkin suojaisa, ettei kadulta näy meille liikaa!” listaa Johan tärkeitä asioita. ”Halusimme myös saunasta lyhyen matkan uintipaikalle ja saunan terassin niin, ettei se ole aivan olohuoneen läheisyydessä”, Anniina jatkaa.

Sisätilojen osalta merkittävää oli, että kodin alakerrassa on yksi makuuhuone ja oleskelu- ja pesutilat, jolloin talossa voi asua myös vain yhdessä kerroksessa. Keittiön ja olohuoneen haluttiin olevan samaa tilaa ja olkkariin oli toiveena korkea katto. ”Myös säilytystila on meille todella tärkeää ja se, että vieraille on eteinen ihan erikseen omasta eteisestä. Näin se pysyy siistinä juuri heitä varten.”

Dekotalon Kotiarkkitehtipalvelun avulla kaikki toiveet saatiin mukaan suunnitelmaan, ja Villa Vasken toteutus saattoi alkaa.

 

Muuttovalmiskin talo työllistää

 

Rakentaminen aloitettiin loppukeväästä 2017. Vaikka pariskunta valitsi muuttovalmiin kodin, työtä riitti silti. ”Teimme talon ja tallin maanrakennustyöt, perustukset, pihan ja terassin itse. Myös talon maalaus kuului meille. Autotallin otimme vesikattoon asti rakennettuna. Lisäksi muutamia osa-alueita, kuten lasiseinä, tuli muilta toimittajilta.”

Johan perustelee ratkaisua: ”Meillä ei ole taitoa eikä aikaa rakentaa taloa itse alusta asti. Kuitenkin muuttovalmiskin koti työllistää paljon rakentajaa. Tontilla täytyy muun muassa siivota ja ottaa vastaan tavaroita.” Lisäksi Villa Vasken rakentamisessa oli työmaa-aikana ongelmia toimittajien välisessä tiedonkulussa, joista kuitenkin selvittiin ja pienen viivästyksen jälkeen talo valmistui hyvissä ajoin ennen messuja.

Ajaton ja huoleton sisustus lapsiperheelle

 

Villa Vasken graafisen kauniissa kokonaisuudessa on ajatonta tumman ja vaalean kontrastia. L-muotoisen keittiön ja kodinhoitohuoneen sekä wc-tilojen Domuksen kiintokalusteet ovat muotokieleltään selkeät. Oleskelutilan keskeinen elementti on Uuniseppien valikoimasta löytynyt takan ja leivinuunin yhdistävä Riekko-malli. Tummaseinäistä saunaa piristävät vaaleat lauteet ja löylyt takaa Harvian puukiuas. Yläkertaan johtava portaikko on avara lasikaiteiden ansiosta. Huomionarvoisia ovat myös seinälle valitut DFTP by Nordlux’in Fold -kuparivalaisimet.

Kodin viimeistely messukuntoon syntyi yhteistyössä sisustussuunnittelija Memmu Pitkäsen kanssa. Suunnittelussa otettiin huomioon perheen uusin tulokas, juhannuksena syntynyt vauva sekä yli kolmekymmentävuotiaat maakilpikonnat.

”Jo hyvissä ajoin lähdimme etsimään yhteistyökumppaneita. Lähes kaikki huonekalut ovat Iskusta ja niistä suurin osa vain lainassa. Osan tuotteista saatamme ostaa itselle messujen jälkeen”, Anniina kertoo tilanteesta. ”Sisustustekstiilit löytyivät paikallisesta Sisustus Mokasta, kattaustarvikkeet StyleworkFinlandista.”

Ilmansuunnat pihasuunnittelun lähtökohtana

 

Pihan suunnittelussa otettiin huomioon muun muassa ilmansuunnat. Näin terassilla ja lasiterassilla voi nauttia ilta-auringosta jokinäkymää ihaillen. Lisäksi pienellä hiekka-alueella on grillauspaikka ja takaosassa nurmea ja marjapensaita. Asuntomessujen puheenaiheeksi nousee varmasti tontilta maanrakennusvaiheessa löytynyt ankkuri, joka on saanut oman paikkansa pihamaalta kunnostuksen jälkeen.

”Meillä on tosi hyvä fiilis talosta. Se on juuri sellainen, kun halusimme. Urakka on ollut melkoinen, mutta silti emme vaihtaisi kokemusta pois.”

Villa Vasken tarinaa on saattanut seurata koko rakennusajan blogista osoitteessa villavaski.blogspot.fi. ”Olemme saaneet hyvää palautetta muun muassa jokinäkymästä ja tontin käytöstä!” Anniina iloitsee.