Asiakastarinat

Koti kalliolla

Hurmaavan kallion korkeimmalla kohdalla Espoossa seisoo kuin kallion syleilyssä upea kaksikerroksinen Virtasen perheen koti, joka rakentui paikalleen perheen äidin tarkkojen suunnitelmien mukaisesti Dekotalon muuttovalmiina toteutuksena. Perhe on tyytyväinen valmiiseen kotiinsa ja kertoo projektin olleen kokonaisuudessaan erittäin mukava kokemus.

Marjukan, Riston ja tyttärien kodissa on 157 neliötä ja tontin koko rakennusoikeus saatiin hyödynnettyä tarkalla suunnitelmalla. Tilaa jäi vielä upealle pihalle, jonka monimuotoinen kallio tarjoaa upeat puitteet pihapuuhille ja – istutuksille. Vaikka koti rakentui muuttovalmiina, riittää perheellekin mieleistä puuhaa pihalla ja puutarhassa tulevana kesänä.

Messutalot jäivät mieleen

Perheen projekti lähti liikkeelle tontista sekä hirsitalohaaveesta. Melko pian kuitenkin neuvottelujen edetessä mieleen juolahti perheeseen vaikutuksen tehneet Dekotalon messukohteet, Dekolaku ja Villa Vaski, joiden perusteella perhe päätti pyytää vielä tarjouksen Dekotalojen muuttovalmiista talopaketista. Yhteistyö Miika Aholan kanssa oli alusta asti mutkatonta ja henkilökemiat kohtasivat hienosti. Loppu on historiaa ja prosessi ensimmäisestä syys-lokakuussa 2019 käydystä tapaamisesta oli joutuisa. “Kaikki meni alusta asti hienosti ja projekti eteni koko ajan aikataulussa, vaikka rakennusvalvonnalle piti muutaman kerran täsmentää mm. naapurin kuulemisia”, Risto kertaa. Niin myyjä kuin asiakas katsovat valmista taloa hymy herkässä. “Tässä projektissa parasta ovat olleet kyllä asiakkaat”, Miika tuumii.

Täydellinen yhdistelmä, tontti ja talo

Perheen neljän makuuhuoneen asunto istuu kallioiselle tontille kuin hansikas. “Emme joutuneet louhimaan tontilta yhtään kiveä”, Marjukka kertoo. Kun tonttia ja pihaa katsoo, tuntuu uskomattomalta, että talo on saatu asemoitua tontille kallion kylkeen niin saumattomasti ilman louhintaa. “Meillä kävi mieletön tuuri. Sitä oli melko vaikea uskoa itsekään ja kävin tontilla usein mitan kanssa hämmästelemässä, että mahtuuko talo tosiaan tähän, mutta kuten näette – hienosti mahtui”, Risto nauraa ja osoittaa takapihan kapeinta käytävää, josta on talon nurkasta kallioon vain noin 130 cm eli juuri sopivasti!

Arjessa toimiva kokonaisuus

 

Talossa on 157m2. Suunnittelun lähtökohtana oli käyttää koko rakennusoikeus tiukasti hyödyksi arjessa toimiviin tiloihin. Kodin sydän on ehdottomasti upea oleskelualue, josta aukeavat upeat, suuret ikkunat kallioiselle sisäpihalle. Naapureita hädin tuskin näkyy ja kesällä puiden saadessa täydellisen lehtiverhon, piha on entistä suojaisampi. Oleskelutilojen katseenvangitsijana toimivat ehdottomasti upeat Tähtiportaan Aura -portaat, jotka perhe on päivittänyt mm. ledivaloin. “Olen todella tyytyväinen, että valitsimme päivittää portaisiin valot, sillä ne ovat ehdottomasti piste i:n päälle kokonaisuudessa”, Marjukka kertoo.

 

Kalusteet tekivät kodin

Kaunis Noblessan keittiö on tehty kulmaan L-mallisesti suurella saarekkeella. Keittiö on kompakti, mutta arjessa toimiva ja perheen tarpeisiin erinomainen. Keittiön toiminnallisuudet harkittiin tarkkaan yhdessä keittiösuunnittelija Mervi Katteluksen kanssa, joka varmisti, että perheen toiveet kohtaavat toiminnallisuuden ja budjetin kanssa. “Merviltä saatu palvelu oli aivan huikeaa ja kruunasi koko projektin”, Risto kertaa. Mervin käsialaa ovat myös perheen käytännöllinen ja toimiva kodinhoitohuone, jossa kahdella seinustalla on Noblessan kalusteet sekä esimerkiksi ylimääräinen pakastin. “Lapsiperheessä pyykki- ja arkihuolto tilaa ei voi olla liikaa, joten tämä on ollut meille erittäin toimiva ratkaisu”, Marjukka kertoo.

 
Kodinhoitohuone toimii myös pukuhuoneena sauna- ja pesuhuonetiloille. Näppärän kokoinen sauna kätkee sisäänsä L-lauteet ja lasiseinä tuo upeasti tilantuntua sekä valoa. Nelihenkistä perhettä palvelemaan on laitettu kaksi suihkua, hieman poikkeuksellisesti vastakkain. “Vastakkain asetetut suihkut toimivat arjessa hienosti ja helpottavat kyllä koko perheen pesuhetkiä”, Marjukka kiittelee ratkaisua. Alakerran toinen WC löytyy myös kylpyhuoneesta. Sekä tämän, että erillisen WC:n kalusteratkaisut ovat myös Noblessan käsialaa. “Mielestäni oli hirmuisen helppoa, että kaikki materiaalit ja kalusteet tulivat Dekotalon kautta. Tämä säästi itseltä ihan hirveästi aikaa sekä vaivaa. Ja onhan esimerkiksi takuuasiat nyt hirmu helppoja, kun tarvittaessa kaikki hoituisi Dekotalon kautta”, perheen isä Risto kertoo ja kiittelee laajaa muuttovalmista kokonaisuutta.

Koti muuntautuu perheen elämään

Perheen koti on ajateltu joustavaksi kokonaisuudeksi, joka elää perheen mukana. Esimerkiksi tällä hetkellä koko perhe nukkuu alakerrassa lasten ollessa vielä pieniä. Vanhempien nykyinen makuuhuone tulee toimittamaan myöhemmin toisen tyttären huoneen virkaa ja perheen aikuiset muuttavat yläkerran valoa tulvivaan master bedroomiin. Lisäksi alakertaan jää toiselle tyttärelle oma huone sekä toistaiseksi avoimena tilana oleva leikkihuone, jonka saisi helposti ovella päivitetty makuu- tai vierashuoneeksi. “Lähtökohtana on, että asumme tässä pitkään, joten tärkeää on, että talo muuntautuu meidän mukana”, Risto kertoo. Yläkerrassa on master bedroomin lisäksi ihastuttava pieni kylpyhuone, jossa on arjen luksusta tuomassa kylpyamme! Lisäksi yläkerran aulatila toimii perheen äidin etätyöpisteenä. Juuri lasitettu parveke on kuin yksi huone lisää. Parvekkeelle paistaa aamuaurinko ja Risto uumoilee, että jahka parveke saadaan kalustettua, tulee siitä perheen aikuisten vakio aamukahvin nauttimispaikka.

 

Kivuton projekti

Risto ja Marjukka ovat tyytyväisiä projektiin eivätkä peittele sitä. Parasta kodissa heidän mielestään on kokonaisuus, tontin ja talon saumaton harmonia, mutta hyvänä kakkosena tulee prosessi itsessään, joka oli perheen mukaan kivuton ja mukaansatempaava. “Hyvin kivutontahan tämä oli kokonaisuudessaan. Jotain pientähän matkalle mahtui, sattui ja tapahtui, mutta kaikki soljui koko ajan eteenpäin ja kaikki tuli hoidetuksi ammattilaisten toimesta, mikä toi itselle mielenrauhaa”, Risto pohtii ja jatkaa: “itselle on tärkeintä tieto siitä, että talo on hyvin tehty ja sitä tämä kyllä on. Kävin itse todella paljon tontilla uteliaisuuttani ja näin omin silmin, miten talo rakentui.” Ristolta ja Marjukalta heltiää paljon kiitosta Aholan Miikalle sekä koko Dekotalon kasaus- ja timpuriporukalle, mutta myös yhteistyökumppaneille. “Vähän jopa harmittaa, että raksamatka Dekotalon kanssa on ohi, mutta onneksi pääsemme nauttimaan työn tuloksista joka päivä”, Marjukka kiteyttää.

Rohkeasti rakentamaan

Marjukka ja Risto rohkaisevat jokaista, joka vähääkään pohtii rakentamista ryhtymään tuumasta toimeen. “Rakentaminen on todella hyvä idea ja siitä selviää ihan jokainen. Mekään emme ole mitään tee se itse -miehiä ja naisia, mutta jos me pystyttiin tähän, kuka vain pystyy ja nyt saamme asua ihanassa uudessa kodissa, jossa kaikki tuli muuttovalmiina!” Marjukka kannustaa ryhtymään projektiin ja kartoittamaan yhdessä ammattitaitoisen myyjän kanssa itselle parhaat ratkaisut. “Vaihtoehtoja on niin monia ja Dekotalolla voi räätälöidä juuri omiin tarpeisiin sopivan paketin. Meillä se oli täysin muuttovalmis, mutta jos haluaa tehdä enemmän itse, sekin on vaihtoehto.”

Virtasen perheen upean kodin rakentamisen vaiheisiin voit palata heidän Instagram-tilillä @Dekotalo_kalliolla