Asiakastarinat

Hyvän mielen taloprojekti

Henna ja Tomi Vilkkilä tekivät Deko-Talon kanssa sopimuksen uudesta kodistaan jo ennen kuin messutonttikaan Jyväskylän Äijälänrannassa oli varmistunut. – Jos emme olisi saaneet messualueelta tonttia, niin olisimme rakennuttaneet DEKO 159 -talon jonnekin muualle, Henna kertoo.

Kolmikymppinen pariskunta ennätti haaveilla omasta talosta liki kymmenen vuoden ajan.

 
– Siinä ajassa muodostuikin jo selkeä visio siitä, mitä unelmien kodilta oikein halutaan, Henna ja Tomi muistelevat hymyssä suin.
Pitkään pariskunta harkitsi myös kaksikerroksista talomallia, mutta päätyi lopulta yksitasoratkaisuun lasten ollessa vielä pieniä.
– On käytännöllisintä olla koko perhe samassa kerroksessa, Henna kertoo.
Deko 159:ään perhe ihastui ensisilmäyksellä.
– Talossa on niin ihanan avarat oleskelutilat! Kodinhoito- ja pesutilat ovat kätevästi heti sisääntulon yhteydessä, ja toisessa päässä ovat sitten lasten huoneet. Vanhempien makuuhuone on hieman erillään, omassa rauhassaan. On mukavan reilusti yhteistä tilaa, mutta jokaiselle löytyy myös omaa yksityisyyttä! Henna Vilkkilä kuvailee kodin pohjaratkaisua.

Vilkkilät päätyivät Dekotaloon ja sen Muuttovalmis-ratkaisuun monestakin syystä.

 
– Halusimme, että tämä on hyvän mielen projekti, jossa ei tarvitse menettää yöuniaan missään vaiheessa. Messualueelle rakennettaessa pitää huomioida niin monta asiaa ja aikataulukin on tiukka.
 
– Luotettava, aikataulussa pysyvä talotoimittaja oli ehdoton edellytys projektin onnistumiselle. Avaimet käteen -ratkaisun ansiosta saimme myös perheenä yhteistä aikaa, Henna perustelee.
Vilkkilöitä miellytti myös talomallin räätälöintimahdollisuus.
 
– Suunnitteluvaiheessa seiniä on hieman siirrelty, muuteltu ovien paikkaa ja saunaa on suurennettu. Näin kaikki neliöt saatiin räätä-
löityä juuri meidän perheelle sopiviksi.
 
– Lisäksi valintaamme vaikutti Deko-sisustusmateriaalien kattava valikoima, innokkaaksi sisustajaksi tunnustautuva Henna kertoo.
Valintaansa Vilkkilän perhe on enemmän kuin tyytyväinen.
 
– Kaikki on sujunut tosi hienosti ja aikataulussaan. Meidän talo valmistuikin ensimmäisenä koko messualueella!
 
– Täyden kympin annamme myös mukavalle ja osaavalle asentajaporukalle! Olemmekin suositelleet Dekotaloa myös ystäväperheille, jotka miettivät oman talon hankintaa.
 
– Kokemuksesta voin sanoa, että tämä oli erittäin kustannustehokas tapa hankkia uusi omakotitalo, Henna tähdentää.
 

Vilkkilän perheen koti on moderni ja pelkistetty, mutta samalla mukavan kotoisa ja lapsiperheen arjessa toimiva.

Pinnat ja kiintokalusteet ovat enimmäkseen valkoisia, mikä antaa paitsi valoa, toimii myös harmonisena taustana sisustuksen yksityiskohdille. Kaikissa materiaaleissa ja kalusteissa on huomioitu niiden helppo puhdistettavuus, joka on lapsi- ja koiraperheessä tärkeää. Asiantuntevana yhteistyökumppanina sisustusratkaisuissa toimi sisustussuunnittelija Ilona Koponen.

– Kodin sisustusmateriaalit on valittu Dekotalon sisustusvalikoimasta yhdessä Hennan ja Tomin kanssa. Lopputulos on perheen toiveiden mukainen; moderni, avara ja valoisa, Ilona kuvailee.

– Suomessa on niin pitkiä pimeitä vuodenaikoja, joten omaan kotiimme halusimme kaiken mahdollisen valon ja vaaleuden! Henna kertoo.
– Joka kerta kotiin tullessamme tähän ihastuukin aina uudelleen! Tulee semmoinen tunne, että jes – meidän koti!