Asiakastarinat

Dekotalolta saimme kauniin, turvallisen ja lämpimän kodin

Willbergin viisihenkinen perhe muutti Espoon Pihlajarinteessä sijaitsevaan Dekotaloon kolme vuotta sitten. ”Meidän ei tarvinnut kuin muuttaa tavaramme sisään”, Willberg kuvailee jouhevasti sujunutta taloprojektia.

Niina Willberg, hänen miehensä Jon ja pariskunnan 15-, 12- ja 8-vuotiaat lapset asuvat kaksikerroksisessa, 165-neliöisessä omakotitalossa Espoon Pihlajarinteessä kolmatta vuotta. Willbergit rakennuttivat talonsa samalle tontille naapurinsa kanssa ja molemmat ostivat samanlaisen paketin Dekotalolta. Yhteistontista syntyi omat haasteensa, mikä ei kuitenkaan Dekotalolle ollut ongelma.

– Taloja piti kaventaa, jotta tontille mahtuu kaksi taloa. Valitsimme Dekotalon kauniiden talojen ja erinomaisen hinta-laatusuhteen lisäksi myös siksi, että Dekotalon Kotiarkkitehti-palvelun avulla haluamamme muutokset talomalliin olivat mahdollisia. Dekotalolta löytyi joustoa ja mahdollisuuksia muunnella taloa myös meidän maun mukaan, Willberg summaa.

Kerrostaloako rakennatte?

Pihlajarinteen alueella on paljon vanhempia taloja, mutta Willbergien moderni puutalo sopii kuitenkin hyvin maisemaan.

– Jotkut naapurit naureskelivat meidän rakennustelineet nähdessään, että miten tuohon tuollaisia kerrostaloja rakennetaan. Talomme tosiaan ovat vähän korkeampi kuin muilla, Willberg naurahtaa.

Talopaketeista Willbergeillä ei ollut aiempaa kokemusta ja he olivat kuulleet niistä myös kauhutarinoita.

– Kun talo oli valmis, muistan miettineemme, että menipäs tämä hyvin. Missään vaiheessa ei mennyt usko ja luottamus ja kaikki sujui mukavasti ja jouhevasti. Dekotalosta en myöskään missään vaiheessa kuullut muilta pahaa sanottavaa ja sillä onkin hyvä maine. Meille tämä oli heiltä ihan nappisuoritus, Willberg kehuu.

Avaruus ja valoisuus Dekotalon valttikortteja

Ensimmäinen asia, johon Niina Dekotaloissa kiinnitti huomionsa, oli avaruus, valoisuus ja maanläheiset, ajattomat sävyt. Tavallista suuremmista ikkunoista valo tulvii ihanasti sisään ja Willbergit halusivat kotiinsa nimenomaan valoisuutta. Myös puinen ulkokuori tuntui hyvältä.

– Talo on yksinkertaisuudessaan kaunis. Tämä on turvallinen ja lämmin koti, Willberg tiivistää.

Willbergien Deko 165 Moderni -mallissa on viisi huonetta ja keittiö, johon yhdistyy ruokailutila ja olohuone. Olohuone on erityisen korkea ja sen päälle olisi voinut rakentaa vielä yhden huoneen lisää. Niina uskoo tämän kodin olevan perheen loppuelämän koti.

– Totta kai kun lapset kasvavat ja muuttavat pois kotoa, tilanne voi olla toinen. Mutta viihdymme täällä niin hyvin, että voisi tämä ollakin se loppuelämän koti.

Kun nikkarointiin ei ole aikaa

Dekotalon tarjoama avaimet käteen -paketti sopi loistavasti Willbergien kiireiseen arkeen, jota siivittävät lasten liikuntaharrastukset ja vanhempien päivätyöt.

– Meillä ei ainakaan ole lasten harrastusten ja omien töiden jälkeen aikaa laittaa lattioita ja listoja paikoilleen. Tänne ei tarvinnut kuin muuttaa omat tavarat sisään, Willberg päättää.