Asiakastarinat

Dekotalolla oltiin aidosti kiinnostuneita meidän tarpeistamme

Ville Niilekselän perhe halusi talon, johon on hyvä asettua. Talopaketin toimittajaksi valikoitui Dekotalo, josta perhe sai erinomaista asiakaspalvelua.

Kolmikymppinen pariskunta ennätti haaveilla omasta talosta liki kymmenen vuoden ajan.

 

Pankkialan konsultti Ville, luokanopettaja Laura sekä pariskunnan lapset Tuomas, 5, ja Martta, 3, muuttivat Espoon Saunalahteen viime vuoden kesäkuussa. Niilekselän perhe halusi rakentaa kotinsa hyvältä tuntuvalle asuinalueelle, johon he voivat asettua pitkäksi aikaa. Talon piti täyttää kaikki senhetkiset tarpeet ja tarpeet myös lasten varttuessa.

Dekotalon malli 198 valikoitui pohjaratkaisuksi ja istui tähän tarpeeseen kuin hanska käteen. Rinnetontti tosin asetti omat vaatimuksensa, jotka pystyttiin muokkauksilla täyttämään. Dekotalon Kotiarkkitehti-palvelun avulla kaikki sujui todella mutkattomasti.

– Sisäänkäyntimme on alarinteen puolelta ja se on kolme metriä takapihaa alempana. Taloon tehtiin siis erillisurakkana kellarikerros, jossa pääsisäänkäynti on. Dekotalon kaksikerroksinen malli istui kellarikerroksen päälle pienillä muutoksilla. Koko kakkua ei siis tarvinnut kääntää ylösalaisin rinnetontin olemassaolon vuoksi, Ville Niilekselä naurahtaa.

Muuntelumahdollisuudet nostivatkin Dekotalon monien muiden vaihtoehtojen yläpuolelle.

– Muualla Suomessa rakentaminen voi olla helpompaa ja talon voi yksinkertaisimmillaan tilata suoraan esitteestä. Pääkaupunkiseudulla taas tontit ovat usein ahtaita, ja lisäksi usein on niin paljon rakennusvalvonnan asettamia määräyksiä ja säädöksiä, että pakostakin muutoksia taloihin talotehtaiden malleihin täytyy usein tehdä, Niilekselä huomauttaa.

Positiivinen ja konsultoiva asenne perheen toiveisiin

Dekotalo kuunteli ja oli avoin kaikille perheen toiveille. Niilekselän perheen taloon tuli muun muassa jonkin verran enemmän ikkunoita kuin peruspakettiin, huoneiden kokoa ja sijoittelua muutettiin ja lisäksi keittiön kokoa kasvatettiin alkuperäisestä.

– Toiveisiimme suhtauduttiin aina asenteella, että ”selvä, tämä toteutetaan!” Joillain talotoimittajilla vaikutti olevan sellainen periaate, ettei muutoksia tehdä – ainakaan kovin mielellään. Muutoksista huolimatta nyt valmistuneen talomme edelleen tunnistaa Dekotalo 198 Moderniksi. Dekotalolla kaikki muutokset tehtiin mutkattomasti ja soljuvasti. Osaan meidän ehdotuksista jopa tarjottiin alkuperäistä kustannustehokkaammin toteutettavia ratkaisuja, mitä pidän erinomaisena asiakaspalveluna.

Ensimmäisenä perhe kiinnitti Dekotalon esitteen nähdessään niiden talomalliston ulkonäköön.

– Totesimme, että tämä on juuri sen tyyppistä, mistä tykkäämme. Lähtökohdiltaan Deko 198 Moderni -malli oli juuri kuin meitä varten luotu, Ville kehaisee.

Lopullinen ratkaisu syntyi kuitenkin asiakaspalvelun perusteella.

– Heti ensimmäisissä puheluissa ja tapaamisessa meitä ja hankettamme kohtaan osoitettiin aitoa kiinnostusta. Se, että Dekotalolla oltiin aidosti kiinnostuneista meidän tarpeista ja niihin vastattiin, saivat meidät valitsemaan heidät. Muualla saatetiin jopa heittää meidät eteemme mallistoesitteet ja edustaja itse lähinnä nojaili tuolissaan. Pääsimme myös tutustumaan muihin Dekotalon vastavalmistuneisiin kohteisiin ja näkemään erilaisia ratkaisuja konkreettisesti. Totesimme pian, että Dekotalo on laadukas ja meidän näköisemme talotoimittaja, Niilekselä summaa.

– Omakotitalo on luultavasti elämämme suurin yksittäinen hanke ja halusimme tehdä luotettavan, hyvämaineisen instanssin kanssa yhteistyötä, Niilekselä jatkaa.

 

Koti on elämistä varten

Kuusi huonetta ja keittiön sisältävä talo valmistui kesäksi, jolloin perhe pääsi muuttamaan uuteen kotiinsa.

– Kaikki sujui vaivattomasti ja tehokkaasti aikataulun mukaisesti. Budjetti piti eurolleen, kun avaimet käteen -periaatteella ikäville yllätyksille ei ollut sijaa. Talo on muutenkin juuri sellainen kuin suunnittelimme. Ainoa negatiivinen asia on, että iso määrä asuintilaa on yhtä kuin paljon siivoamista, Ville naurahtaa.

Dekotalo teki Niilekselän perheelle kodin elämistä varten.

– Emme lähteneet rakennushankkeeseen siksi, että haluaisimme lopputulokseksi huippuunsa viritetyn näyttelykohteen jonnekin sisustuslehteen. Meillä koti on elämistä ja perhettä varten. Sisällä talossa näkyy jo hieman naarmuja lattialla sekä muita elämisen jälkiä lasten leikkien jäljiltä, mutta se ei ole meille ongelma, Niilekselä päättää.