Talopaketin hinta

Mistä talopaketin hinta koostuu?

Muuttovalmiin talopaketin hinta

Mitä omakotitalon rakentaminen maksaa


Ymmärrys rakentamisen kustannuksista auttaa hahmottamaan todellista kokonaisbudjettia ja valmistaa varautumaan tuleviin menoihin – yllättäviinkin.
Kustannuksia arvioidessa usein keskitytään varsinaisen talopaketin hintaan, sillä se kattaa suurimman siivun rakentamisen kokonaiskustannuksista. Muuttovalmis talotoimitus viekin arviolta 70-80 % kokonaisbudjetista. Hankkeen kokonaiskustannuksia arvioidessa tulee kuitenkin muistaa laskea myös talopaketin ulkopuoliset kulut, joihin kuuluvat muun muassa viranomaisluvat ja -maksut, liittymämaksut sekä merkittävimpinä kuluina tontti ja maatyöt.

Omilla valinnoilla ja mieltymyksillä on vaikutusta taloprojektin kokonaishintaan


TONTTI

Tontin hinta voi vaihdella suuresti ja juuri sen vaihteluvälin vuoksi rakentamisen kokonaiskustannusten laskeminen onkin haastavaa – Etenkin siinä tapauksessa, jos tiedossa ei ole vielä aluetta minne oman kodin rakentamista haaveilee tai suunnittelee. Tontti voi sijaita edullisella alueella, jolloin hinta voi olla esimerkiksi 10 000 € tai tontti voi olla myös vuokralla. Toisaalta tontti voi maksaa jopa 80 000€ tai enemmän, sijainnista ja tontin koosta riippuen. Juuri tontin hinta sekä tontin vaatimat maatyöt määrittelevät talopaketin hinnan lisäksi merkittävimmät kokonaiskustannuksiin vaikuttavat suuntaviivat.

MATERIAALI- JA KALUSTEVALINNAT

Dekotalon talomalleihin sisältyy jo lähtökohtaisesti laadukkaat pintamateriaalit sekä kiintokalusteet. Jokaiseen malliin on mietitty nykypäivän vaatimukset täyttävä sekä talomalliin sopiva keittiö kodinkoneineen. Lisäksi vakiona hintaan kuuluvien ovi- ja vedinmallien valikoima on laaja. Mahdollisilla asiakkaan toivomilla muutoksilla talopaketin kustannukset voivat kuitenkin nousta ja muutoksille on myös hyvä varata realistinen budjetti.  Toiselle muutokset voivat tuoda talopakettiin lisähintaa 3 000 €, kun taas jollakin varustelutaso ja materiaalivalinnat vaativat muutosrahaa 20 000 €. Dekotalon pakettiin kuuluvat valinnat ovat kuitenkin aina sellaisia, että ne eivät itsessään vaadi muutosta.

Muutos ja sen myötä syntyvät kustannukset kumpuavat asiakkaan halusta toteuttaa juuri omanlaisensa koti. Myös vakiona talopaketissa olevat tuotteet mahdollistavat yksilölliset valinnat, sillä niin kiintokalusteiden kuin laattojen ja lattiamateriaalien osalta vakiohintainen valikoima on kattava. Ilman hintaa korottavia valintoja on täysin mahdollista rakentaa vakiovalikoimaan kuuluvilla valinnoilla upea ja persoonallinen koti! 

Alla on esimerkkilaskelma  muuttovalmiin talopaketin rakentamisen kustannuksista

Esimerkin talomallina on huoneistoalaltaan 111m² kokoinen kolmen/neljän makuuhuoneen fiksu ja joustava Smart 126 A Keski-Suomeen rakennettuna. Esimerkkilaskelman talomalli ei ole mallistomme pienin tai edullisin, jotta kustannuksia on helpompi hahmottaa. Uusi Arki-mallisto vastaa napakan budjetin talohaaveisiin ja Arki-mallien alkaen hinnat löydät talomallikohtaisilta sivuilta. Voit hyvin vaihtaa talopaketin esimerkkihinnan kohdalle toisen talomallin hintatiedot.

Muistathan, että jokainen rakennusprojekti on erilainen, talopaketteihin tehdään yksilöllisiä muutoksia, jotka vaikuttavat lopullisen rakennuksen hintaan. Talopaketin ulkopuoliset kulut voivat vaihdella eri alueilla ja  tontti sekä maaperä vaikuttavat perustamistapaan.

Muuttovalmiin ja sisusta itse talopaketin hinnat vaihtelevat maantieteellisen sijainnin mukaan. Toimitushinta on 2 900€ – 4 000€ alueesta riippuen. Toimitushintaan vaikuttaa tulevan talon sijainti Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevaan elementtitehtaaseen nähden.

Talopakettien hintavertailu ei ole yksinkertainen laji

Vaikka halutun talomallin hinta on tiedossa, saattaa sisältö eri toimittajien toimituksissa vaihdella suurestikin. Tämän vuoksi me kannustamme keskustelemaan Dekotalon tuotteesta sisältöineen asiantuntijamme kanssa. Näin saadaan paras ja todenmukaisin käsitys siitä, mitä hinta pitää sisällään. Samalla asiakas saa tarkat eväät siihen, mitä on vertaamassa ja millaisella sisällöllä. Olemme avanneet muutamia kustannuksiin vaikuttavia tekijöitä Miksi Dekotalo – osiossa.

Tiesitkö, että mm. yksi perinteisestä elementtirakentamisesta poikkeava erottautuvuustekijä on Dekotalon rakenneratkaisu, joka mahdollistaa taloon jopa 14% suuremmat valoaukot. Tämä turvallinen ja tutkittu palkkirakenne tarkoittaa käytännössä sitä, että korkeatkin ikkunat voidaan sijoitella elementteihin ilman erillistä huonekorkeudenmuutosta = selvää säästöä kustannuksissa.
Me Dekotalolla olemme ylpeitä tarkkaan mietitystä toimitussisällöstämme ja voimme vilpittömästi todeta, että meiltä saat aidon Dekotalon tavallisen talon hinnalla.

Laskemme maksutta kustannusarvion rakennushankkeelle.  Voit jättää yhteystietosi sivuilta löytyvällä kustannusarviopyynnöllä tai olla suoraan yhteydessä alueesi talomyyjään. 

Esimerkki

Muuttovalmis talopaketti Smart 126 A Keski-Suomeen

Talopaketin ulkopuoliset kulut  
Tontti (vuokra tai omistus) 0 – 50 000 €
Maaperätutkimus, perustamistapalausunto 500-1500 €
Tontin raivaus ja maatyöt* 20 000-50 000 €
Lupa-, katselmus ja tarkastusmaksut 2000-4000 €
Liittymämaksut 5000-10 000 €
Valvonta ja suunnittelu 5000-10 000 €
Pihatyöt (viher-, päällys- ja aluerakenteet) 5000-15 000 €
Ulkopuolen maalaus 2000-7000 €
   
Smart 126 A talopaketin hinta  
Muuttovalmistoimitus  211 880 €
Lämmönlähde 10 000-20 000 €
YHTEENSÄ** 261 380 € – 379 380 €

*maatöiden kuluarviossa ei ole huomioitu mahdollisia erikoiskustannuksia kuten louhinnat, räjäytykset, paalutukset jne.
**hinta-arvio on suuntaa antava ja tarkan pankkikelpoisen laskelman saat myyjältämme.

 

Esimerkki

Muuttovalmis talopaketti Smart 126 A Keski-Suomeen

Smart 126 A talomallin visualisointikuva. Musta vaakaverhoiltu puutalo, koivujen reunustama tontti, kuvakulma talon etu- ja sivupihalta. Isot ikkunat ja terassi.

Alla Smart 126 A talomallin pohjakuva, jossa on joustavasti joko kolme makuuhuonetta ja etätyötila tai mahdollisuus halutessaan neljään makuuhuoneeseen. Pohjassa esitetty työtila voi toimia hyvin esimerkiksi lasten leikkitilana ja myöhemmin avautua olohuoneeseen vaikka kirjastona. Osa Smartin ideologiaa on juuri joustava ja muuntautumiskykyinen mallisto.

Smart 126 A talomallin pohjakuva, jossa esitettynä kolme makuuhuonetta + työtila tai neljäs makuuhuone, keittiö, ruokailutilan sekä olohuoneen avara yhdistelmä, khh ja kylpyhuone sekä sauna.
Smart 126 A talomallin pohjakuva, jossa esitettynä kolme makuuhuonetta + työtila tai neljäs makuuhuone, keittiö, ruokailutilan sekä olohuoneen avara yhdistelmä, khh ja kylpyhuone sekä sauna.

Yllä Smart 126 A talomallin pohjakuva, jossa on joustavasti joko kolme makuuhuonetta ja etätyötila tai mahdollisuus halutessaan neljään makuuhuoneeseen. Pohjassa esitetty työtila voi toimia hyvin esimerkiksi lasten leikkitilana ja myöhemmin avautua olohuoneeseen vaikka kirjastona. Osa Smartin ideologiaa on juuri joustava ja muuntautumiskykyinen mallisto.

Näin saat haaveilemasi kodin

Näin saat haaveilemasi kodin

Me Dekotalolla olemme mielellämme mukana projektin alusta saakka. Tontin valinnalla on merkitystä siihen, millaisen kodin tontille voi rakentaa. Juuri sen vuoksi asiantuntevat talomyyjämme käyvät mielellään tontilla tai mahdollisella tontilla, jotta asiakkaamme voivat saada juuri heidän tarpeisiinsa sopivan, tontille täydellisesti istuvan kodin.

Lisäksi tontin hankinta on yleensä yksi merkittävimmistä talopaketin ulkopuolisista kulueristä maatöiden lisäksi. Me koemme tärkeäksi käydä läpi rakentamisen kokonaiskustannukset sekä kerromme myös rehellisesti asiakkaan rakentamisen aikaisista velvollisuuksista. Opastamme läpi raksamatkan, sillä ensirakentajan eteen tulee useita kysymyksiä. Tutustu tästä ensirakentajille pidettyyn webinaariin, jossa vastasimme useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Haluamme kuitenkin ennen kaikkea muistuttaa – Kaikkea ei tarvitse tietää etukäteen tai opetella ulkoa. Tärkein askel on kysyä!

Lämmönlähde ja sitä tukevat ratkaisut

Rakentuviin Dekotalon kohteisiin toteutetaan lähtökohtaisesti aina vesikiertoinen lattialämmitys.
Itse lämmönlähde ei kuitenkaan kuulu Dekotalon kauppasopimukseen, vaan asiakas voi hankkia haluamansa lämmönlähteen joko Dekotalon edustajan kautta erillisellä Umen-sopimuksella tai kokonaan erillisenä asiakashankintana. Tämä toimintamalli takaa asiakkaillemme parhaan mahdollisen hinnan lämmönlähteestä.

Yleisimmät Dekotaloihin valitut lämmönlähteet ovat maalämpö-, poistoilmalämpö- tai vesi-ilmalämpöpumppu. Valmiudet meillä ovat näihin kaikkiin olemassa. Rakentuvaan taloon on toki halutessaan mahdollista saada myös suorasähkölämmitys. Tämä on verrattain harvinaista nykyään.

Esimerkkilaskelmassa on lämmönlähde mukana. Tarkkaan hintaan vaikuttaa valittu lämmitysmuoto.

Moni hankkii kotiinsa takan tukevaksi lämmitysmuodoksi, mutta yhä suositumpaa on valita lisäksi  energiaa tuottavat aurinkopaneelit. Aurinkosähköjärjestelmä on pitkän aikavälin investointi, joka nostaa kiinteistön arvoa, parantaa energiatehokkuutta ja maksaa itsensä takaisin tuottamalla ilmaista sähköä.

Suoritamme poikkeuksetta jokaiseen Dekotaloon rakenteiden lämpökuvauksen ja tiiveysmittauksen. Deko-sertifikaatti pitää sisällään laajat mittaukset ja testit, joilla voimme varmistaa, että talo on energiatehokas ja turvallinen asua.

Dekotalon Smart 126 A talomallin visualisointikuva sisältä. Näkymässä olohuone ja keittiö. Vaaleat sohvat, ovi terassille, ruokapöytä keittiösaarekkeen edustalla ja musta keittiö takaseinällä.

Pyydä kustannusarvio unelmiesi kodista!

Tarjouspyyntö

Tarkka kustannusarvio rakentamishankkeelle

Tarkka kustannusarvio teidän rakentamishankkeelle

Tarkka kustannusarvio  rakentamishankkeelle

Aiemmin kerrotut esimerkkihinnat antavat hyvän arvion, mitä muuttovalmiin talon rakentaminen maksaa. Jokainen rakennushanke on kuitenkin yksilöllinen ja siksi hankkeen lopullinen hintalappu voi vaihdella suuresti rakentajien kesken. Dekotalon Kotiarkkitehtipalvelussa autamme kodin suunnittelussa alusta asti ja kustannusarvion laskeminen on osa Dekotalon palvelua.

Saat meiltä pankkikelpoisen kustannusarvion ensimmäisen tapaamisen jälkeen. Dekotalon talopaketissa on myös hintasuoja, joka takaa asiakkaalle parhaan mahdollisen hinnan ja huolettoman päätöksen. Tutustu hintasuojaan tästä. Talopaketin hinta pysyy, vaikka rakentamisen kustannukset nousisivat. Suoja toimii myös siihen suuntaan, jos rakennuskustannukset ja talopakettien hinnat laskevat – Tällöin laskee kauppahinta myös asiakkaalle. Voit riskittömästi solmia kaupat miettimättä liikaa ulkoisia tekijöitä, joihin ei voi vaikuttaa.

Voit olla meihin yhteydessä matalalla kynnyksellä. Autamme hahmottamaan haaveet hankkeeksi – sitoumuksetta. Jos sinulla on mielessä unelmien koti jollaista talomallistostamme ei edes löydy, me suunnittelemme sen sinulle. Aloitetaan yhdessä kartoittamalla tarpeet ja puntaroimalla budjettia. Unelmat ja todellisuus on tehty kohtaamaan!

Me Dekotalolla voimme vilpittömästi sanoa, että meiltä saat premium kodin tavallisen talon hinnalla!