Asiakastarinat

Kokemuksia Dekotalosta

Dekotalon muuttovalmiit talot ovat aina omistajansa näköisiä. Ja jokaisella talolla on oma tarina. Meillä on satoja tyytyväisiä asiakasperheitä ja tässä muutaman asiakkaan tarina. Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin Dekotalosta, miksi he ovat valinneet Dekotalon, kuinka rakentaminen eteni ja unelmien koti valmistui.

Perhekuva äiti ja lapsi

Järvenpään nuori perhe selätti talonrakennusprojektin vauhdikkaasti – tontin hankinnasta muuttoon kului aikaa vain reilu vuosi. Keväällä 2021 valmistunutta taloa sisustetaan nyt intohimoisesti. Järvenpään perheelle rakentui 129 asuinneliön Dekotalon muuttovalmis puutalo 484 neliön tontille Jyväskylään. Tutustu Emman ja Henrin sekä heidän pienen tyttärensä talotarinaan.

Hurmaavan kallion korkeimmalla kohdalla Espoossa seisoo kuin kallion syleilyssä upea kaksikerroksinen Virtasen perheen koti, joka rakentui paikalleen perheen äidin tarkkojen suunnitelmien mukaisesti Dekotalon muuttovalmiina toteutuksena. Perhe on tyytyväinen valmiiseen kotiinsa ja kertoo projektin olleen kokonaisuudessaan erittäin mukava kokemus.

Outi ja Lauri Wuorenheimo elivät ruuhkavuodet jo parikymmentä vuotta sitten, mutta ryhtyivät vasta nyt ensikertalaisiksi talonrakennuttajiksi. Valinta oli muuttovalmis talopaketti sen helppouden vuoksi. Vaa’assa painoivat myös taloudelliset seikat, kun kumppaniksi valittiin Dekotalo.

Sijainti, tontti, talon ulkonäkö, pohja ja Dekotalon valmis talopaketti. Siinä on täydellisen kodin resepti, Julia ja Jarkko Pärssinen tuumasivat Instagram-löydöstään. Alle vuoden kuluttua Tuusulan asuntomessualueelle rakentunut Dekotalo Ruuti oli valmis ottamaan asukkaansa vastaan.

Asuntomessuille rakentuneen kodin onnelliset omistajat olohuone keittiön uopeassa yhdistelmässä perheen koiran kanssa.

Istut aamukahvipöydässä ja silmäilet päivän lehteä. Uutinen kotipaikkakunnalle tulossa olevista asuntomessuista kiinnittää huomiosi ja mainitset niistä puolisollesi. Tasan kahden vuoden päästä olet esittelemässä tulevaa kotiasi, uuden karheaa messutaloa.

Sopivan tontin löydyttyä Porin asuntomessualueelta, alkoi Johanilla ja Anniinalla sopivan talofirman etsiminen. Syyt, miksi Dekotalo valikoitui muiden joukosta, olivat asioiden sujuvuus, luottamuksen syntyminen ja asiakkaan kuuntelu.

Kun huonokuntoiset puuaitat raivattiin loviisalaistontilta, Hakasaaren perhe tiesi, että se olisi uusi alku heille. Eikä aikaakaan, kun aittojen tilalle nousi Deko 192 -mallin talo.

Palomies Jussi, poliisi Linda, sekä perheen tyttäret Hilma, 4, ja Amalia, 2, nauttivat uudesta kodistaan ja sen järvimaisemasta. Rivitalossa asumisen jälkeen omakotitalossa on paljon tilaa leikkiä ja touhuta, eikä naapureitakaan ole häiriöksi. Uutena perheenjäsenenä kotiin muutti myös cockerspanieli Kaapo, 1.

Dekotalon rakentaneen perheen kokemuksia rakennusmatkasta. Kuvassa nelihenkinen perhe uudessa kodissa. Kuva olohuoneesta, Taustalla tv ja suuri taulu.

Saaraisten perhe viihtyy Espooseen rakennetussa uudessa kodissaan, saivathan he tarpeitaan vastaavan kodin, joka on heidän näköinen.

”En olisi voinut uskoa, miten kotiaan voi rakastaa niin paljon”, toteaa vilpittömästi Jonna Pirttijoki-Helanen. Hänen ja miehensä Mikko Helasen koti valmistui Ilmajoelle, josta on hyvät kulkuyhteydet Seinäjoella sijaitseville työpaikoille.

Helsingissä työskentelevien Tomin ja Pian uuden omakotitalon rakennus sai alkunsa pariskunnan toiveiden mukaisen, suuren tontin löydyttyä Tuusulan Jokelasta rauhalliselta paikalta ja hyvien kulkuyhteyksien päästä. Tomi ja Piia halusivat suunnitella tontille tulevan uuden kotinsa hyvin pitkälle itse. Parhaiten heidän toiveisiinsa vastasi Dekotalon Kotiarkkitehti-palvelu, jonka avulla he pystyivät toteuttamaan kaikki toivomansa ratkaisut.

Ville Niilekselän perhe halusi talon, johon on hyvä asettua. Talopaketin toimittajaksi valikoitui Dekotalo, josta perhe sai erinomaista asiakaspalvelua.

Willbergin viisihenkinen perhe muutti Espoon Pihlajarinteessä sijaitsevaan Dekotaloon kolme vuotta sitten. ”Meidän ei tarvinnut kuin muuttaa tavaramme sisään”, Willberg kuvailee jouhevasti sujunutta taloprojektia.

Mies ja nainen istuvat iloisina uuden Dekotalon sohvalla. Mies soittaa kitaraa.

Oman kodin haaveista tulee totta vain tarttumalla niihin. Miten ihanalta tuntuukaan oma koti kerrostaloelämän jälkeen, iloitsevat Kristiina Korkalainen ja Pasi Korhonen, joiden asumisen puitteet ovat nyt viimeisen päälle kunnossa.

Onnellisesti hymyilevä perhe uuden dekotalon terassilla. Perheen tyttö istuu iloisena vanhempien välissä.

Taru Kallio ja Jan Nyholm sekä perheen 5-vuotias Sofia tytär asuvat Porvoossa viihtyisää uutta kotiaan. Puolitoistakerroksisen talon perusmalli on Deko 199 klassinen, josta perhe sai muutamin muutoksin oikean unelmakodin!

Onnellinen perhe istuu sohvalla uuden dekotalon olohuoneessa.

Kotia suunnitellessa painotettiin reilukokoisia huoneita, yhteisiä oleskelutiloja, riittäviä suihkutiloja ja järjestelmällistä säilytystilaa perheen monille urheiluharrastustarvikkeille. Tyylissä Auniot halusivat ennen kaikkea selkeyttä, järjestystä ja huumoria – käy messuilla katsomassa makuutilojen seinien sarjakuvamaalauksia!

Onnellinen perhe uudessa Dekotalossa. Perheen poika istuu keittiön pöydällä.

Rio-pojan syntymä puolitoista vuotta sitten muutti Heidi ja Mikko Lehtisen ajatukset asumisesta. Rivitaloon tottuneet Lehtiset päättivät hankkia lapsiperheelle sopivan omakotitalon. Vuoden etsimisen jälkeen unelmien koti löytyi lähes valmiina Jyväskylän asuntomessualueelta.

Onnellinen perhe istuu uuden omakotitalon sohvalla Dekotalon muuttovalmiissa kodissa. Lapset istuvat isän sylissä.

Kotia suunnitellessa tärkeää oli saada yhtenäinen ja valoisa tila ruoanlaittoon, kodinhoitohuoneesta arkieteinen ja suuri oleskelupiha terasseineen. Haasteena oli saada perheen kotiunelmat istumaan rakennusoikeuden määrään.

Onnellinen perhe istuu uuden kodin terassilla lapset sylissään.

Henna ja Tomi Vilkkilä tekivät Deko-Talon kanssa sopimuksen uudesta kodistaan jo ennen kuin messutonttikaan Jyväskylän Äijälänrannassa oli varmistunut. – Jos emme olisi saaneet messualueelta tonttia, niin olisimme rakennuttaneet DEKO 159 -talon jonnekin muualle, Henna kertoo.